Sport

A címvédő Győr, valamint a Szeged kapott BL-szabadkártyát, a Debrecen nem

Purger Tamás / MTI
Purger Tamás / MTI

A címvédő Győri Audi ETO KC szabadkártyát kapott a női kézilabda Bajnokok Ligája következő idényére, a férfiaknál pedig a Szeged indulási kérvényét hagyta jóvá pénteken az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága.

Az EHF honlapja szerint a nőknél a Debrecen nem kapott szabadkártyát.

A DVSC az előző szezonban ott volt a mezőnyben, továbbjutott a csoportkörből, majd a rájátszás első fordulójában csak egy góllal maradt alul összesítésben a 2021-es, 2022-es és 2023-as BL-győztes norvég Vipers Kristiansanddal szemben, de a magyar bajnokságban csak negyedik lett, a következő idényben pedig az Európa Ligában indulhat.

Szabadkártyát kapott a győriek mellett a válogatott Kácsor Gréta új csapata, a Gloria Bistrita-Nasaud, illetve a Korsós Dorinát foglalkoztató, szintén román Rapid Bucuresti.

Az EHF múlt csütörtökön hozta nyilvánosságra azon csapatoknak a listáját, amelyeknek a helye biztos a csoportkörben. A nőknél ezek közé tartozik a bajnok és kupagyőztes Ferencváros, a Faluvégi Dorottyát és Háfra Noémit foglalkoztató BL-ezüstérmes, német bajnok HC Ludwigsburg, illetve Szemerey Zsófia és Vámos Petra együttese, a francia Metz HB is.

A férfiaknál automatikus induló a magyar bajnok és kupagyőztes Veszprém, a BL-címvédő Barcelona, az ezüstérmes dán Aalborg HB, a német Bundesliga első és második helyezettje – a Magdeburg és a Füchse Berlin –, valamint Fazekas Gergő és Szita Zoltán csapata, a lengyel bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plock is.

A szabadkártyát a Szeged mellett megkapta Rosta Miklós együttese, a román bajnok és kupagyőztes Dinamo Bucuresti és a Máthé Dominikot foglalkoztató lengyel Industria Kielce is. Elutasították ugyanakkor a Lukács Pétert soraiban tudó norvég Elverum, illetve Bartók Donát csapata, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen kérvényét.

A csoportkör sorsolását jövő csütörtökön 17.30-tól tartják Bécsben. A nőknél szeptember 7., a férfiaknál szeptember 11. lesz az első játéknap.

A Bajnokok Ligája mezőnye

férfiak:
Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), Füchse Berlin (német), VESZPRÉM HC, Kolstad HB (norvég), Orlen Wisla Plock (lengyel), Sporting CP (portugál), PPD Zagreb (horvát), Fredericia HK (dán), HBC Nantes (francia), OTP BANK-PICK SZEGED, Eurofarm Peliszter (északmacedón), Industria Kielce (lengyel), Dinamo Bucuresti (román)

nők:
Team Esbjerg (dán), Nyköbing Falster HK (dán), Metz HB (francia), HB Ludwigsburg (német), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), Odense HB (dán), Brest Bretagne (francia), GYŐRI AUDI ETO KC, Storhamar HE (norvég), Gloria Bistrita-Nasaud (román), Rapid Bucuresti (román)

Kapcsolódó
Új edző és új névadó szponzor érkezett a veszprémi kézicsapathoz
Egy-két új játékos is érkezik várhatóan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik