Sport

Száz méter után a hátát nézte a mezőny, megvédte Eb-címét a magyar kajakos

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Varga Ádám megvédte címét kajak egyes 500 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon. Bár a norvég Gunnar Eide kilőtt a rajtból, Varga hamar reagált és száz méter után átvette a vezetést, és innentől gyakorlatilag már csak a hátát nézhette a mezőny. A KSI 1000 méteren olimpiai ezüstérmes kajakosa a célig folyamatosan növelte az előnyét és végül mintegy hajóhossznyi előnnyel diadalmaskodott.

„Plusz motiváció volt számomra, hogy most először lehetőségem volt címet védeni valamilyen nemzetközi versenyen. Ami még fontos volt és úgy is álltam hozzá ehhez a pályához, hogy ez az utolsó megmérettetés a párizsi olimpia előtt. Bár még nincs hivatalos csapat, de remélem, hogy benne leszek.

Az volt a célom, hogy kihajtsam magam ezen a versenyen, mert ezzel volt egy kis probléma korábban. Úgy érzem, hogy ez sikerült és mellé az eredmény is nagyon jó, úgyhogy elégedett vagyok

– nyilatkozott a 24 éves kajakos.

A női kajak egyesek sprintversenyében, 200 méteren Lucz Anna nagyszerűen rajtolva szerezte meg a győzelmet

A Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás 1000 méteres kajak kettes, a kajak egyesek egy kilométeres döntőjében induló Rendessy Eszter, valamint az 500-on érdekelt kenus Bragato Giada nevéhez fűződött. A Kurucz Levente, Opavszky Márk kajak kettes pedig hatalmas csata után lett harmadik 200-on, vagyis a hazai csapat összesen két első, három második és egy harmadik helyet gyűjtött a gyorsasági versenyek első döntős napján.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik