Élő Sport

Leradírozta ellenfelét a pályáról, hatodjára BL-győztes az ETO

Purger Tamás / MTI
Purger Tamás / MTI

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata vasárnap hatodjára nyerte meg a Bajnokok Ligáját, miután 30-24-re verte a Bietigheim együttesét.

Óriási energiával vetette magát támadásba a magyar csapat, az első két támadásból azonnal gólt lőtt, Kari Brattset vezérletével rendkívül magabiztos játékkal kezdett. Eközben a védekezés is kőkemény volt az ETO, folyamatosan növelte az előnyét, szünetben már öt góllal vezetett. Térfélcsere után már hétre is elléptek a győriek, csak 25-21-nél tűnt úgy, hogy akár szoros is lehet a hajrá, de Silje Solberg szenzációs játéka – 16 védéssel zárt a norvég kapus – nem engedte a Bietigheimnek a zárkózást.

Az ETO 2013, 2014, 2017, 2018 és 2019 után hatodik alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ezzel minden idők harmadik legsikeresebb klubja a Hypo Niederösterreich (8) és a HC Szpartak Kijev (13) mögött.

Végül 30-24-re nyert a Győr, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratva, szenzációs játékkal nyerte meg a döntőt. A négyes döntő legértékesebb játékosa az a Stine Oftedal lett, aki az olimpia után visszavonul.

A döntő statisztikái.

Faluvégi különös helyzetben

Nehéz lesz a lányokra ellenfélként tekinteni, de a sport ilyen. Összességében viszont nagyon örülök ennek a párosításnak

– mondta a Bietigheim jobbszélsője.

Faluvégi 2023 nyarán szerződött a németekhez, ahol bajnoki címet nyert. Az tehát nem vitás, hogy megérte váltani és bár reménykedett egy ilyen döntőben, mégis nehéz lesz a számára.

Olvasói sztorik