Sport

„Egységessé és teljessé válik a közmédia sport portfóliója” – indul a Nemzeti Sportrádió

Zih Zsolt / MTI
Zih Zsolt / MTI

A Médiatanács döntése alapján a közmédia új rádiós médiaszolgáltatást indíthat 2024. június 14-ével, ami történetesen az idei labdarúgó Európa-bajnokság első napja, derül ki az MTI-ben megjelent közleményből. Az adás Budapesten a 105,9-es frekvencián, országosan online felületeken (a Nemzeti Sportrádió applikáción keresztül, valamint a nemzetisport.hu-n) keresztül lesz elérhető.

A Nemzeti Sportrádióval egységessé és teljessé válik a közmédia sport portfóliója, amivel Közép-Európában is unikálissá válik

– közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája.

A közlemény szerint a hamarosan induló nemzeti, sport tematikájú rádióadó, a Nemzeti Sportrádió a Nemzeti Sport kezdeményezéseként 2022-ben elindult Sportrádió hagyományait, egyes műsorait viszi tovább. A csatorna hangja Novotny Zoltán lesz.

„Miután a magyar sport is alaposan megsínylette, hogy 2010 előtt jószerével egyáltalán nem létezett magyar tulajdonú sportmédia, és az alapvető közszolgáltatás is akadozott ezen a területen (szégyenszemre az is előfordult, hogy a magyar labdarúgó-válogatott tétmeccsét nem láthatták idehaza a tévénézők), az M4 Sport létrehozása, a Nemzeti Sport visszaszerzése, majd a közmédiába integrálása után a sportrajongók örömére itt van a Nemzeti Sportrádió is” – írta a Nemzeti Sportban megjelent jegyzetében a főszerkesztő, Szöllősi György, akinek a kezdeményezésére indult a Sportrádió még 2022-ben.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik