Sport

Bokaszalag-szakadás és tusvereség – elszálltak a magyar női birkózók utolsó olimpiai esélyei

Kovács Tamás / MTI
Orsós Sztalvira részleges bokaszalag-szakadás miatt visszalépett az utolsó olimpiai selejtezőn
Kovács Tamás / MTI
Orsós Sztalvira részleges bokaszalag-szakadás miatt visszalépett az utolsó olimpiai selejtezőn
Az 53 kilós Orsós Sztalvira részleges bokaszalag-szakadás miatt visszalépett, míg az 57 kilogrammos Galambos Ramóna kikapott a vigaszágon a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs viadalán, Isztambulban, ezzel kiesett és eldőlt, hogy a magyar női válogatott nem szerezhet több kvótát a párizsi olimpiára.

Orsós Sztalvira pénteken előbb bolgár és kubai ellenfelet múlt felül, majd az elődöntőben 11-2-re kikapott a moldovai Mariana Dragutantól, ezzel vigaszágra került és szombaton kellett volna folytatnia a versenyt a párizsi kvótáért.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint azonban a magyar színekben Eb-ezüstérmes birkózónak a kubai rivális elleni negyeddöntőben egy szerencsétlen mozdulatnál megsérült a bokája, és estére a duplájára dagadt.

Az orvosi vizsgálat során pedig kiderült, hogy részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, ezért a szakmai stáb úgy döntött, hogy Orsós nem áll ki az esti bronzmérkőzésen és visszalép a versenytől.

Galambos Ramóna pénteken két győzelem után 4-2-re alulmaradt a semleges színekben versenyző kétszeres Eb-győztes orosz, Olga Horosavcevával szemben, aki bejutott a döntőbe, ezzel vigaszágra segítve a magyar versenyzőt. A BHSE 28 éves birkózója a mongolok olimpiai ötödik, Ázsia-bajnoki bronzérmesével, Hongorzul Boldszajhannal csapott össze.

Az Eb-bronzérmes magyar vezetett, és még több akcióra törekedett, de Boldszajhan kihasználta Galambos lendületét és még az első menetben 4-2-nél betusolta őt, így az utolsó női magyar versenyző is búcsúzott a viadaltól.

Ezzel eldőlt, hogy a párizsi olimpián csak Nagy Bernadett (76 kg) képviselheti a magyar színeket a női szakágban.

A szabadfogásúaknál négy magyar lesz érdekelt: Kuramagomedov Murad 74 kilóban, Püspöki Patrik 86-ban, Bajcajev Vlagyiszlav 97-ben, míg Ligeti Dániel 125 kilóban léphet szőnyegre szombaton Isztambulban.

(MTI)

Kapcsolódó
„Úgy tűnik, én jobban szeretem a rögös utat választani” – vigaszágról jutott ki az olimpiára a magyar birkózó
Lévai Zoltán verhetetlen volt pénteken, így kihasználta az utolsó lehetőségét a kvótára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik