Sport

Tíz másodpercen múlt a debreceni BL-csoda

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A DVSC Schaeffler nem jutott a legjobb nyolc közé a címvédő Vipers Kristiansand ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel egygólos hazai vereségét követően idegenben 27-27-es döntetlent játszott a párharc szombati visszavágóján.

Az első mérkőzéshez képest nagy erősítés volt a Debrecen számára, hogy Vámos Petra ezúttal pályára tudott lépni. Jól is kezdett a magyar csapat, 5-2-re ellépett és Szabó Nina 6/6-os mutatója is imponáló volt. Jól bírta a hajrát is a DVSC, félidőben 15-10-re vezetett, vagyis bőven ledolgozta egygólos hátrányát.

Térfélcsere után beütött a baj, mert hamar kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, de még ezt is elbírta volna a csapat, ha nem jön egy hat percig tartó gólcsend a találkozón, így a Vipers 21-20-ra felzárkózott. A második félidő második fele így aztán rendkívül kiélezett csatát hozott, az utolsó öt percnek 25-25-ről vágtak neki a felek. Füzi-Tóvizi Petra góljával meg is volt a Debrecen előnye, ám

10 másodperc elégnek bizonyult a Vipers számára, hogy kiegyenlítsen a legvégén és mivel az első meccsen a norvág csapat nyert, összesítésben tobább is jutott.

A továbbjutó norvég együttesre a negyeddöntőben a legutóbb bronzérmes Győri Audi ETO vár.

Végeredmény – Női Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó

Vipers Kristiansand (norvég)-DVSC Schaeffler 27-27 (10-15)
Továbbjutott: a Vipers Kristiansand 56-55-ös összesítéssel.
lövések/gólok: 44/27, illetve 45/27
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 4 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik