Élő Sport

Kilenc góllal nyerte első olimpiai selejtezőjét a kéziválogatott

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

A magyar kézilabda-válogatott 33-24-re legyőzte Tunéziát az olimpiai selejtezőtorna első fordulójában.

Nagyon magabiztosan kezdett a Tatabányai csarnokban rendezett meccs elején a magyar válogatott. A két szélről és hetesekből dobálta kezdetben a gólokat a hazai csapat, amire 14 percig jöttek az afrikai csapattól a válaszok, ezután nagyon beragadtak a vendégek. Egy parádés 6-0-s sorozattal már tetemes lett az előny, félidőre 17-10-zzel vonulhattak a csapatok.

Tunézia beletaposott a gázba a második félidőben és négy gólra feljött, de egy időkérés után rendeződtek a sorok a mieinknél is. A remek első nyolc perce után érezhetően fáradni kezdett a tunéziai együttes, ráadásul Bacha egy szabálytalanság miatt piros lapot kapott. A mérkőzésnek ebben a szakaszában Bartucz több fontos védést is bemutatott, a mieink egyre magabiztosabbak lettek és a különbség folyamatosan nőtt, az utolsó tíz percben az volt csak kérdéses, mekkora lesz a különbség. Akár tíz is lehetett volna közte, végül azonban 33-24-gyel zárult a meccs.

3. csoport, 1. forduló:

Magyarország-Tunézia 33-24 (17-10)
Tatabánya, 4975 néző, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
lövések/gólok: 48/33, illetve 45/24
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 1/1
kiállítások: 10, illetve 12 perc

Korábban: Norvégia-Portugália 32-29 (18-13)

A további program:

szombat:
Portugália-Tunézia 17.00
Norvégia-Magyarország 19.30

vasárnap:
Tunézia-Norvégia 18.30
Magyarország-Portugália 21.00

33-24

Margheli dobta a mérkőzés utolsó gólját, a mieinktől még elvették a labdát, de beledudáltak a kontrába, így aztán 9 góllal nyert a magyar válogatott.

33-23

A mieink egyre könnyelműbbek, de Imre Bence visszaállította az utolsó tíz percre a tízgólos különbséget.

32-22

Margheli dobott átlövésből gólt, erre rég nem volt példa, ráadásul elvették tőlünk a labdát is. A mieink is labdát szereztek, de Krakovszki lövését lábbal védte a kapus. Ezután aránylag nagyobb gólcsend jött, ezt Hanusz zárta le azzal, hogy a saját kipattanóját a levegőben úszva húzta kapuba.

31-21

Rosta első akcióból szerzett gólja volt a magyarok 30. találata, de labdaszerzésből Hanusz is javította korábbi hibáját, így tíz góllal vezet a magyar csapat kilenc perccel a meccs vége előtt.

29-20

Hanusz lövése kimaradt, Darmoulé bement, de a következő próbálkozása már a lécen csattant. Semmi gond, mert Ancsin betalált, Ilic pedig egy labdaszerzés után dobott újabb gólt.

27-19

Sipost kellett ápolni egy kicsit, miután Aziz lövés közben vállal fülön vágta. Véletlen, balszerencsés eset volt, de le is kellett hozni Sipost. Rövid közjáték után Ancsin dobott gólt. A tunéziaiak szépítése után Bodó gyengécske lövése célt tévesztett, de előbb Ligetvári sáncolt óriásit, majd Bartucz is nagyot védett. Nehét elképzelni, hogy ez a meccs elmehet, negyed óra sincs hátra.

26-18

Bartucz óriási védést mutatott be, majd Ancsin bombázta be a labdát a kapuba túloldalon. Mindent azért Bartucz sem foghatott meg, de az újabb gólra Bodó válaszolt, de ezt követően pedig lábbal újra hárított a magyar kapus. Bánhidi beállóból szerzett góljával már tekintélyessé vált az előny.

23-17

Bacha kedvét nem szegte az állás, de védekezés közben úgy arcon ütötte Lékait, hogy videózás után azonnal piros lapot kapott. Mentségére szóljon, kezet fogott a játékvezetővel és tudomásul vette a jogos kiállítását. Lékai ezután egy hetest is kiharcolt, Tunéziában nem fogják ma megkedvelni… A büntetőt Rosta bepattintotta.

22-16

Már megint Ben Abdallah dobott egy gólt, ma nem nagyon találtuk az ellenszerét, de Chouiref egy látványos szabálytalansággal emberelőnybe hozott minket, Rosta pedig hetesből dobott gólt. A zseniális első félidő után egyet sem védett Mikler, így Bartucz érkezett a kapuba, Ancsin pedig növelte az előnyünket.

20-15

Gólra gól volt a válasz, majd Ligetvári sáncolt kiválóan, így végre megakadt a tunéziai gólszéria.

18-14

Sokkal jobban alakul Tunéziának a második félidő, két gólt is dobott ellenfelünk, míg a magyarok közül csak Lékai talált be egy csel után. Sipost ráadásul elég kétes helyzet után küldték ki két percre, gólt is kaptunk belőle. Jó lesz figyelni!

17-11

Villámgyors támadást vezettek az afrikaiak, Ben Fraj szépített szinte másodpercek alatt. A magyarok már ráérősebbek voltak, de Szita így is kiharcolt egy büntetőt, de Lékai lövését lábbal védte a becserélt kapus, Ben Tekaya.

17-10

A meccs végén még időt kért Chema Rodríguez, a támadásunk végén pedig kiállítást és hetest is kiharcolt Bodó. Lékai bedobta, a tunéziaiak pedig kilenc másodperc alatt nem tudtak közelebb jönni, ezért fél óra alatt nagyon kellemes előnyt dolgozott ki a válogatott.

16-10

Beragadtak a csapatok, Mikler több nagy védést is bemutatott, de végül Bánhidi megtörte a jeget, majd Ben Abdallah kapufáját követően még eggyel növelte az előnyt. Majdnem tíz perc gólcsend után talált be egy szép csel után Darmoul, de Bodó azonnal visszaállította a hatgólos különbséget.

13-9

Hű, Imre Bence egy kínaiból dobott újabb gólt, ez látványosra sikerült! Bodót eltűntették az afrikai védők, ami bár elismerésre méltó teljesítmény, szabálytalan húzás volt. Ilic egy szép támadás végén egy pattintás után betalált, így aztán időt is kért Patrick Cazal.

11-9

Sorrendben írjuk: Bodó, Bánhidi, hetes. Ezt jobb, ha megtanulják az afrikaiak is. A büntetőt Lékai bedobta, így újra előnybe kerültünk, de Rzig ezt az örömöt is elszúrta nekünk. Nyögve nyelős támadás végén Bodó Richárd is felkerült a góllövők közé, majd egy pontatlan lövésre Imre Bence találata volt a válasz. Újra kettővel megyünk!

8-8

Ben Abdallah nagyon elkapta a fonalat, már harmadjára lepte meg MIklert, ráadásul Ancsin csúnyán elszórt egy labdát és Issam Rzig büntetőből egyenlített.

8-6

Ben Abdallah góljával egy gólra feljött Tunézia, de amint kiegészültünk, Bóka elemi erővel bombázott a kapuba. A szélsők elleni védekezéssel egyelőre nagyon meggyűlt a baja Tunéziának, de ez a beállók hatalmas fizikai munkájának is köszönhető. Túloldalon elég sokoldalú, de gyengébb minőségű támadásokra kerül sor, Maaraf átlövése egy kis meglepetést is okozott, de Lékai pimasz, ejtéssel értékesített hetese sok önbizalmat adhat a csapatnak.

6-4

Lassan építkezett Tunézia, de pontatlanul is, ezért aztán Lékai Máté üres kapuba hajította az ötödik gólunkat. Mikler újabb védéssel segítette a csapatot, majd Imre próbálkozását a túloldalon Harbaoui is hárította, ráadásul a csereként beszálló Bánhidit kiküldték két percre. Aydi szinte azonnal gólt is dobott a rendezetlen sánc fölött. Gyors gólváltás után pedig már 6-4 az állás.

4-2

Bal szélről is dobtak egy gólt a mieink, ezúttal Bóka Bendegúz volt könyörtelen. Mikler lábbal hárított egy próbálkozást, de Ancsin eltopogta a támadásunkat. Ben Abdallah egy őrült tempójú betörésből szépített, de ezután azonnal földre is vitte Szitát, így két percre kiszállt. Bóka góllal büntette ezt a fegyelmezetlenséget.

2-1

Aydi egyenlített viszonylag gyorsan, de Imre Bence azonnal góllal válaszolt a jobb szélről. Ezután jött az első Mikler-védés is. Jó iramban, de sok pontatlansággal indul a meccs, mindkét oldalon kimaradt a következő két lövés.

1-0

Mikler kezd a magyar kapuban, de az első támadás joga a magyaroké. Nyitott védekezéssel kezdett Tunézia, Szita lövése ugyan nem ment be, de Sipos Adrián ellopott egy labdát és végül övé volt az első gól a meccsen.

Olvasói sztorik