Sport

„Imre Bencével Európa egyik legtehetségesebb jobbszélsője játszik nálunk”

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Nyártól a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes német Kiel együttesében folytatja pályafutását Imre Bence, a FTC-Green Collect válogatott kézilabdázója.

A Ferencváros honlapja csütörtökön jelentette be, hogy hivatalossá vált az átigazolás, amelyet korábban Sziágyi Viktor is megerősített már a magyar sportsajtóban.

A Ferencváros a szülővárosom klubja, de amikor egy ilyen nagyszerű hagyományokkal, számtalan sikerrel és hatalmas vonzerővel rendelkező klub, mint amilyen a THW Kiel, ennyire akar, az nagy büszkeség.

A THW Kiel az a világ legnagyobb klubjai közé tartozik, és a Kielbe költözés lesz pályafutásom legnagyobb kihívása. Úgy érzem, készen állok vállalni ezt a kihívást és a vele járó felelősséget”

– idézte a klub a magyar válogatott kézilabdázót.

„Imre Bencével Európa egyik legtehetségesebb jobbszélsője játszik nálunk a jövőben. Biztosak vagyunk benne, hogy adottságaival jól be fog illeszkedni a csapatunkba, és új lendületet ad. Bence gyors, veszélyes, védekezésben is tud játszani” – összegzett Szilágyi.

Imre Bence 2013 szeptembere óta szerepel a Ferencvárosban. Az utánpótlásban végigjárta a ranglétrát, az NB I-ben 2019 tavaszán mutatkozott be, azóta több mint 300 gólt szerzett a felnőttcsapatban. Imre részese volt az elmúlt évek sikereinek, annak, hogy Ferencváros férficsapata kilépett a nemzetközi porondra, és ott kiemelkedő eredményeket ért el, illetve Európa Liga nyolcaddöntőt játszhatott. A felnőtt válogatottban januárban a németországi Európa-bajnokságon az ötödik helyezett gárda egyik legjobbja volt.

Kapcsolódó
Négyszeres BL-győztes nézte ki magának a Fradi magyar válogatott kézisét
Hamarosan hivatalosan is bejelentik Imre Bence szerződtetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik