Sport

Az olimpiai selejtező előtt bejelentették: hosszabbít a kézikapitánnyal a szövetség

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) kedden szerződést hosszabbított Chema Rodríguezzel, a férfiválogatott szövetségi kapitányával. Az MKSZ keddi sajtóeseményén elhangzott, hogy

négy évet felölelő ciklusra, 2028. augusztus 31-ig toldották meg a kontraktusát.

A játékosként világbajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes spanyol szakember 2019 júliusa óta dolgozik a nemzeti csapat mellett. Eleinte Gulyás István szövetségi kapitány segítője volt, majd 2022 márciusában vette át önállóan a válogatottat, amely az irányításával a tavalyi világbajnokságon nyolcadik lett, ezzel biztosította helyét a jövő heti, tatabányai olimpiai selejtezőtornán, az idei Európa-bajnokságon pedig az ötödik helyen zárt, ami a magyar együttes történetének legjobb kontinensbajnoki eredménye, írja az MTI.

A korábbi irányító 1999-ben a BM Valladolid csapatában kezdte profi pályafutását, majd a Ciudad Real, az Atlético Madrid, a Veszprém, végül a francia USM Saran kézilabdázója volt. A Bajnokok Ligáját kétszer nyerte meg, és további négy alkalommal szerepelt a döntőben. Veszprémi színekben 2012 és 2017 között egyaránt ötszörös bajnok és Magyar Kupa-győztes, illetve kétszeres SEHA Liga-aranyérmes volt. A spanyol válogatottban több mint 120 mérkőzésen lépett pályára, 2005-ben világbajnok, később vb-bronzérmes, illetve Európa-bajnoki döntős volt.

A játéktól 2019 nyarán vonult vissza, majd 2020 és 2023 között a portugál Benfica vezetőedzője is volt, amellyel 2022-ben megnyerte az Európa-ligát.

A magyar válogatott jövő csütörtökön Tunéziával, szombaton Norvégiával, vasárnap Portugáliával játszik a tatabányai olimpiai selejtezőcsoportban. A nyári, párizsi ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

Kapcsolódó
Meglepő helyre igazolhat a Szeged kapusa
Mikler Roland karrierjére is hatással lehet ez a lépés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik