Sport

Sós Csaba: A régi Hosszú Katinka 32 méterrel verte volna a mezőnyt

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba elégedetten értékelte a dohai világbajnokság eredménysorát.

„Lehet jó statisztikákat gyártani, és a földön is járni. Fukuokában egy aranyunk és hét döntős helyezésünk volt, most egy érmünk és tizenöt döntős helyezésünk, de az a világbajnokság és a magyar csapat is erősebb volt” – nyilatkozta az MTI-nek, de negatívumként megjegyezte, hogy öt-hat váltótól vár olimpiai kvótát, amiből végül csak három lett.

Azt is megjegyezte, Kós Hubert, Milák Kristóf és Kovács Benedek hiányzott a mezőnyből, a résztvevők pedig fejlődtek, mivel többen is háromszor jó időt úsztak (előfutamot, elődöntőt és döntőt). Sós Csaba a világbajnoksággal kapcsolatban megjegyezte, hogy helyén kell kezelni a vébét, mert volt olyan szám, amelyben a világ elitje jelen volt, példaként kiemelte Betlehem Dávid negyedik helyét 1500 méter gyorson. Ugyanakkor bizonyos versenyszámokban sok hiányzó volt, a női 400 méter vegyesről egyenesen azt mondta,

a régi Hosszú Katinka 32 méterrel verte volna a mezőnyt.

Sós Csaba beszélt Milák Kristóf helyzetéről is, akivel kapcsolatban a napokban az jelent meg a sajtóban, hogy megkezdte a medencés edzéseket. A kapitány elmondta, nagyon örül, ha valóban munkához látott az úszó, különösen azért, mert akár két további olimpia is lehet még a karrierjében.

Kapcsolódó
Könnyekig hatódva nyilatkozott vb-döntője után Kapás Boglárka
Az úszónő az év végén visszavonul, így ez volt az utolsó világbajnoksága.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik