Sport

Lemaradtak az olimpiáról a magyar 4×100-as vegyesváltók

Kovács Tamás / MTI
A 4x100 méteres férfi vegyesváltó - soraiban Márton Richárddal - a 13. helyen zárt
Kovács Tamás / MTI
A 4x100 méteres férfi vegyesváltó - soraiban Márton Richárddal - a 13. helyen zárt
Holló Balázs és Kapás Boglárka is bejutott a döntőbe 400 méter vegyesen a dohai úszó-világbajnokságon, amelynek vasárnapi zárónapján az előfutamok után az is kiderült, hogy a 4x100 méteres magyar vegyesváltók egyike sem lesz ott a párizsi olimpián.

Holló Balázs fő célja az olimpia szint (4:12.50) lett volna, ettől azonban elmaradt, viszont 4:13.96-os idejével hatodikként bekerült a fináléba.

„Teljesen kiúsztam magam, de csalódott vagyok, mert amikor láttam, hogy Carson Fosterhez és Alberto Razzettihez is közel vagyok, azt hittem, ez egy sokkal jobb idő lesz” – nyilatkozta az MTI-nek Holló.

Kapás Boglárka azt követően, hogy 200 méter pillangó öt századra volt a párizsi szinttől, 400 méter vegyesen már messze volt az olimpiai indulást érő időtől (4:38.53), 4:43.53-as teljesítményével viszont pályafutása során először ott lesz a döntőben ebben a számban.

A 30 éves olimpiai bronzérmes – aki hetedikként jutott tovább – a harmadik előfutamot már a vegyes zónában izgulta végig, ott az MTI-nek elmondta,

hogy kicsit elszámolta magát, és bőven hagyott még az úszásában.

A 4×100 méteres vegyesváltók küzdelmeiben a férfiaknál a Jászó Ádám, Sós Dániel, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású négyes 3:36.86 perces idejével a 13. helyen zárt, míg a nőknél a Komoróczy Lora Fanni, Békési Eszter, Ugrai Panna, Senánszky Petra összetételű kvartett 4:05.25-tel ugyancsak 13. lett.

A párizsi olimpiára a Fukuokában tavaly rendezett vb első három helyezettje már kijutott, a maradék 13 helyet az ottani, illetve a dohai viadal összesített eredménye alapján osztották ki.

(MTI)

Kapcsolódó
„Izgalmas volt, de iszonyatosan fájt” – élete első vb-döntőjében negyedik lett a magyar úszó
Szabó-Feltóthy Eszter a negyedik, Molnár Dóra pedig a hetedik helyen végzett 200 méter háton a dohai úszó-világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik