Sport

Nem jött össze az olimpiai kvóta a vegyes vegyesváltónak a vizes világbajnokságon

Kovács Tamás / MTI
Márton Richárd.
Kovács Tamás / MTI
Márton Richárd.

Nem sikerült kvótát szereznie a 4×100 méteres vegyes vegyesváltónak a dohai vizes világbajnokság szerdai versenynapján.

A Jászó Ádám, Békési Eszter, Márton Richárd, Senánszky Petra összeállítású kvartett 3:50.40 perces idővel összesítésben a 13. helyen végzett, viszont ez az idő nem fért be fukuokai világbajnokság legjobb 16-ja közé, azaz ez a váltó nem indulhat a párizsi olimpián.

Sikerült viszont a négy egyéni versenyszámban induló magyarnak továbbjutnia az előfutamaikból. Száz méter gyorson Szabó Szebasztián egyéni legjobbjától (48.19) közel egy másodpercre elmaradva, 49.10 másodperces idővel összesítésben a 20. lett. Németh Nándor viszont parádézott, 48.03 másodperccel a harmadik helyen jutott tovább.

„Ugyan az előző futamok nem voltak túl erősek, de nem akartam taktikázni, hiszen itt gyakran tizedek, valamikor századok döntenek. Persze nem úsztam teljesen a maximumon, a második ötvenben azért még vannak tizedek, amit szeretnék kihozni belőle. Az itteni úszásaim közül ez volt a legjobb” – értékelt az MTI-nek Németh. Szabó Szebasztián ezzel szemben arról beszélt, százon még nem úszott ilyen jó időt, összességében nem érzi azt, hogy ott van, ahol lenni szeretett volna a világbajnokságon.

Férfi 200 méter vegyesen Holló Balázs ugrott medencébe, végül 2:00.40 perces idejével a 12. helyen bejutott a középdöntőbe. A a hosszabbik táv olimpiai szintjére (4:12.50) hajtó úszó elmondta, mindenképp Dohában jutna kvótához.

Egyértelműen itt szeretnék kvótát szerezni, szükségem van arra, hogy egy erős mezőnyben tudjak úszni, így látok esélyt arra, hogy összejöjjön a szint. Ez a kétszáz érzésre nem volt rossz, bár az időtől nem vagyok elájulva

– nyilatkozott az MTI-nek Holló, aki hozzátette, kisebb megfázással küszködve ugrott medencébe.

A női mezőnyben 200 méter pillangón Kapás Boglárka (2:09.99) az ötödik, Sebestyén Dalma (2:10.34) a hetedik helyen ment tovább, így aztán mindketten simán elődöntőbe jutottak.

Kapcsolódó
Egy kizárás miatt került világbajnoki döntőbe Márton Richárd
Néha egy kis szerencse is kell a világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik