Sport

„Szeretnénk feljebb lépni, a BL-ben játszani, de a Győr és a Ferencváros erre nem ad sok esélyt”

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Szemerey Zsófi szerint egyre több magyar kézilabdázó állhat légiósnak, mivel a hazai csapatoknál nagyobb a lehetőség az előrelépésre.

A magyar válogatott kapus nyártól a francia Metz  csapatát erősíti Szemerey majd, amivel pályafutása során először szerepel külföldi csapatban. Az utóbbi években a szokásosnál több játékos is külföldre igazol, csak 2024-ben Pásztor Noémi (Nantes) és Vámos Petra (Metz) új csapatban szerepel majd. A folyamatról Szemerey úgy gondolja, hogy az érettség mellett a lehetőségek szűkössége miatt indult be.

„Személy szerint eddig úgy gondoltam, hogy még nem értem meg a külföldi szerepvállalásra. Ráadásul mindig jó helyen voltam. Folyamatosan tudtam fejlődni, stabilabbá tettem magam, és most érzem magam kellően erősnek ahhoz, hogy beleálljak egy ilyen kihívásba. Itthon egy idő után beszűkülnek a lehetőségek, ez lehet az oka, hogy most több magyar játékos próbálkozik külföldön.

Szeretnénk feljebb lépni, a BL-ben játszani, de a Győr és a Ferencváros erre nem ad sok esélyt. Idehaza inkább igazolnak olyan külföldi játékosokat, akik kapásból megugorják azt a bizonyos szintet. Megspórolva ezzel az időt, a nevelést, a türelmet és azt az utat, amit a magyar játékosoknak be kellene járni. Azt gondolom, hogy ez lehet az oka annak, hogy többen külföldön próbálnak most szerencsét

– mondta a sonline-nak a tavasszal még Mosonmagyaróvárban védő kapus.

„Úgy gondolom, hogy már most vannak jó példák, gondolok itt például Szikora Melindára, vagy éppen Faluvégi Dorottyára, akiknek bevált a külföldi váltás. De sokat beszélgettem az utóbbi időben Papp Nikolett-tel, aki szintén jól érzi magát Romániában. Ha pedig nekünk is pozitív élményeink lesznek, lehet, hogy még többen próbára teszik majd magukat külföldön. Ebből úgy gondolom, hogy a válogatott is profitálhat.”

Szemerey elmondta, hogy az elmúlt években több külföldi ajánlata is volt, de sosem érezte elég meggyőzőnek a kérőket. Ezúttal viszont komoly Bajnokok Ligája-csapat hívta, amelyet remek tanulási alkalomnak, élete lehetőségének tartott. A Metz egyébként már októberben puhatolózott, így aztán nem a semmiből jött a konkrét ajánlatkérés sem.

Kapcsolódó
Bajnokok Ligájában szereplő csapatba igazol a magyar válogatott kézis
A 29 éves kapus pályafutása során először áll légiósnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik