Sport

BL-es topcsapatba igazol a magyar kézis

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Vámos Petra, a Debrecen magyar válogatott kézilabdázója a nyártól kezdve a francia Metz csapatát erősíti. Mindezt a DVSC sportigazgatója, Ábrók Zsolt, valamint maga a játékos a Sport Harmadik flidő c. műsorában jelentették be.

Szombaton már közölték a Loki BL-meccse alatt, hogy nagy bejelentés várható vasárnap, így nagy találgatás indult be a kézilabdával foglalkozó közösségi oldalakon. Ezek egyike volt, hogy a 23 éves magyar irányító a Metz játékosa lehet, és ez végül igaznak is bizonyult.

Vámos Petrát kivásárolták a szerződéséből, de az összeget nem árulták el a műsorban. Annyit igen, hogy a franciák első ajánlatát még visszautasították, de a másodikat már elfogadtkák, majd a játékossal is sikerült megegyezni.

Vámos tagja volt a 2018-ban ifjúsági vb-ezüstöt, 2019-ben ifi Eb-t nyert magyar válogatottnak, 2019 óta pedig a felnőtt nemzeti csapatban is rendre szerepet kap.

A Metz 25 alkalommal nyerte meg a francia bajnokságot. A legutóbbi hat alkalommal legalább a legjobb 8-ig jutott csapat a BL-ben, egyszer bronzérmes, egyszer pedig negyedik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik