Sport

Molinón üzentek a Fradi-szurkolók, az utasok és a személyzet védelmében megerősíti biztonsági szolgálatát a Mahart

Mahart-Passnave
Mahart-Passnave

El a kezekkel a Fraditól! Bényi takarodj!

A fenti feliratot tartalmazó molinó jelent meg a Belgrád rakparton működő hajóállomás bejárata fölött, jelezte közleményében a Mahart-Passnave Kft., amely azt is közölte, utasai, személyzete és a vagyontárgyak védelme érdekében megerősítette biztonsági szolgálatát.

„A Mahart-Passnave, amely évente több százezer látogatót, köztük olimpikonokat és világbajnok sportolókat fogad, kiemelten fontosnak tartja a nemzeti értékek, a munkatársaink és közönségünk biztonságának védelmét” – olvasható a közleményben.

Az ügy előzménye, hogy Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke indulatos Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a Mahart-Passnave felbontotta szponzorációs szerződését, amivel ellehetetleníti a Fradi női kézicsapatának működését. A klubelnök végtelenül primitívnek nevezte a többségében állami tulajdonú, az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó cég lépését, és azt is írta, hogy torkig van az ilyen módszerekkel és emberekkel, utóbbival a Mahart-Passnave vezetőjére, Bényi Szabolcsra utalt.

Bényi kipellengérezése már csak azért is különös, mert hamar kiderült, hogy a Mahart-Passnave Lázár János utasítására mondta fel a Fradival kötött szerződést, amit tavaly márciusban újítottak meg. A korábbi, 2018 és 2023 közötti megállapodás 18 millió forintos támogatásról szólt. A miniszter azzal indokolta döntését, hogy „a közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen támogatások folyósítása nem időszerű”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik