Belföld

Lázár mondatta fel a szponzorációs szerződést, ami miatt Kubatov kiakadt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A Fradi elnöke szerint „vérlázító és végtelenül primitív” döntést valójában a miniszter hozta.

A Mahart-Passnave Kft. vezetőjére, Bényi Szabolcsra öntötte ki minden mérgét Kubatov Gábor, az FTC elnöke, a Fidesz alelnöke amiért a cég felmondta a Fradi női kézicsapatával kötött szponzorációs szerződését, noha valójában párttársára, Lázár Jánosra kellene haragudnia. A szerződést ugyanis az építési és közlekedési miniszter utasítására mondta fel a Mahart-Passnave – derült ki a tárca lapunk kérdésére küldött válaszából.

Lázár János minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk

– írták a 24.hu-nak.

Hogy pontosan mekkora összegtől esett el így a Fradi kézilabdacsapata, arról nem tettek említést, de 2018 és 2023 között

nettó 18 millió forinttal támogatta a cég az FTC-t.

Kubatov a szerződés felbontását vérlázítónak, annak stílusát végtelenül primitívnek nevezte, Bényi Szabolcsot pedig azzal vádolta, hogy mit sem sejt a nemzeti érzésekről és a sport oktatásban betöltött szerepéről.

Kerestük Bényi Szabolcsot, hogy mit szólt Kubatov személyeskedésektől sem mentes kirohanásához, de cikkünk megjelenéséig nem tudtuk elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik