Sport

A kézikapitány: Mindenki tudja, miért van itt

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint minden játékosa tudja, mi a tét és mit kell tennie Montenegró ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének záró fordulójában, a nyolc közé jutás szempontjából kulcsfontosságú hétfői rangadón.

Golovin az MTI-nek azt mondta, valamennyi játékosa rendben van. A nyitókörben kisebb sérülést begyűjtő és a Kamerun elleni szombati találkozót az orvosi stáb kérésére kihagyó szélsők, Győri-Lukács Viktória és Márton Gréta is részt vesznek a délutáni edzésen és teljes értékű munkát végezhetnek, így a jelenlegi helyzet alapján mindenki bevethető lesz hétfőn. Megjegyezte, hogy a montenegrói csapat az első két mérkőzésén ügyelt arra, hogy játékosai ne nagyon fáradjanak el, a keretét rotáló Bojana Popovic szövetségi kapitány 15 percenként cserélte őket.

Semmi újat nem láttam tőlük

– mondta, hozzátéve: a balkániak hétfői felkészülési mérkőzéséből, amelyen 26-25-re kikaptak a várhatóan középdöntős csoportellenfél horvátokból, több tanulságot lehetett leszűrni, mint a rivális eddigi két vb-meccséből. Saját csapata kapcsán azt mondta: extra terhelést nem kapott senki, megfelelően tudták szétosztani a játékidőt, amit eddig terveztek, az működik, biztos benne, hogy ez továbbra is így lesz.

A kapusok rendben vannak, az edzésmunka is. Megvan a motiváció is, mindenki tudja, miért van itt és hogy mit kell tennie.

A magyarok csütörtökön Paraguayt 35-12-re, szombaton Kamerunt 39-20-ra győzték le a csoportkörben, utóbbi sikerükkel biztosították továbbjutásukat. A Montenegró elleni meccs hétfőn 20.30-kor kezdődik.

Az eladott labdákat nevezte kulcskérdésként, együttesének Kamerun ellen az első félidőben 11, a másodikban öt technikai hibája volt. A hollandok elleni második, múlt vasárnapi felkészülési találkozón, amikor jól teljesített a csapat, hét volt, ami szerinte tökéletes. Célkitűzésként azt nevezte meg, hogy tízen belül kell maradni.

Ezen a szinten minden hibát azonnal megbüntet az ellenfél

– mondta.

A középdöntőből, ahol a Svédország és Horvátország, valamint a Kína, Szenegál kettős egyikével találkoznak a magyarok Göteborgban, az első két együttes kerül majd a negyeddöntőbe. Ez egyúttal jó eséllyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt is jelent, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat csapat pedig – amelynek még nincs kvótája, vagy selejtezős helye – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Kapcsolódó
Montenegrói kézikapitány a magyarokról: Van önbizalmuk és a védelmük is erős
Bojana Popovic szerint mindkét válogatott számára most kezdődik a világbajnokság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik