Sport

Montenegrói kézikapitány a magyarokról: Van önbizalmuk és a védelmük is erős

BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
Bojana Popovic, a montenegrói női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nehéz mérkőzésre számít a magyarok ellen a világbajnokság csoportkörének záró fordulójában.

A Buducnost Podgoricát is irányító Popovic az MTI-nek úgy fogalmazott: Kamerun és Paraguay ellen mindkét válogatott jó mérkőzést játszott, és felkészült a csoport legfontosabb összecsapására. Meglátása szerint a magyar válogatott a felkészülési találkozókon is jól szerepelt, mély kerete van, amelyet jól rotált Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, márpedig egy ilyen hosszú tornán lényeges, hogy erre védekezésben és támadásban is legyen lehetőség.

„Emiatt előttünk járnak, mivel sok opciójuk van. Remek szélsőik vannak többéves Bajnokok Ligája-tapasztalattal, ezeken a posztokon nagyon jók, akárcsak a kapuban, Böde-Bíró Blanka nagyszerű, számomra talán az egyik legjobb a világon” – fejtette ki Popovic, aki szerint a magyar válogatott remek elegye az évről évre fejlődő fiatal tehetségeknek és a rutinos játékosoknak.

Van önbizalmuk és a védelmük is erős. Néhány éve a magyar csapatban ugyancsak jó játékosok voltak támadásban, a védekezésre viszont nem igazán maradt energiájuk. Most mindkét területen jó, és nehéz, kemény találkozó vár ránk.

Kiemelte, hogy a középdöntőbe vihető pontok miatt nagyon fontos számukra a rangadó, hogy a folytatásban könnyebb dolguk legyen.

„Ugyanakkor nem akarok nyomást helyezni a lányokra. A kézilabda egy gyönyörű sport, élvezniük kell a játékot ezen a remek világbajnoki mérkőzésen, akkor tudják megmutatni, mit is tudnak.”

Csapata első két fordulós találkozói kapcsán Popovic úgy fogalmazott: Kamerun és Paraguay sem tipikus kézilabdát játszik, ezért nehéz igazán jól felkészülni belőlük.

Amint elmondta, a fő ilyenkor a minél jobb védekezés, ami például az alacsony dél-amerikai játékosok ellen nem volt könnyű, mivel alacsonyabb védekező pozíciót kellett felvenni. Sok gólt azért kaptak, mert nem igazán vannak hozzászokva az ilyen stílusú ellenfelekhez.

„Voltak hibáink ezeken a mérkőzéseken, szerettünk volna gyorsan játszani, sok gólt szerezni, és elvesztettük kissé a koncentrációt. Ez normális a világbajnokság korai szakaszában és az ellenfelek játékstílusa miatt is. Ugyanakkor minden játékos pályára lépett, megkapta a lehetőséget, hogy egy ilyen nagy tornán játsszon és élvezze a találkozókat” – fejtette ki.

Hozzáfűzte, az európai riválisokat, így a magyarokat is sokkal jobban ismerik a többi kontinensről érkező ellenfeleknél.

„Ugyanakkor nehéz is a magyarok ellen játszani, mivel jó csapatuk van, Paraguay és Kamerun nincs ezen a szinten még, noha fejlődnek, láthattuk, hogy az afrikai csapatok közül Angola és Szenegál is meglepetést okozott.”

Angola megszorította a franciákat (30-29) és az utolsó percekig jól állt a szlovénok ellen elvesztett találkozón is (30-24), míg a lehetséges középdöntős ellenfelek közül Szenegál 22-22-es döntetlennel pontot csent Horvátországtól.

Magyarország és Montenegró számára pedig igazán most kezdődik a torna, magasabb minőségű, igazi európai kézilabda vár ránk ezen a meccsen

– hangsúlyozta.

Kapcsolódó
Kézi-vb: hátba szúrta a szenegáli női válogatottat az IHF
Rábólintott két exsiófoki játékos honosítására a nemzetközi szövetség, aztán az első vb-meccs előtt megvonta az engedélyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik