Sport

Megmagyarázhatatlan görcs és rémálom – mindenkit sokkolt a horvát női kéziválogatott

Bjorn LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / AFP
Bjorn LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / AFP
Két nap után egyértelműen a szenegáli válogatott okozta a legnagyobb meglepetést a női kézilabda-világbajnokságon: Afrika jelenlegi negyedik (!) legjobb csapata óriási meglepetésre úgy játszott 22-22-es döntetlent Horvátországgal, hogy ellenfele egyszer sem vezetett a mérkőzésen.

Az iksz után mind Ivica Obrvan szövetségi kapitány, mind a játékosok egyetértettek abban, hogy a válogatott felismerhetetlen volt, és a mutatott játék alapján az egy ponttal elégedett lehet.

„Győzelemre számítottam, bár tudtam, hogy nem lesz könnyű. Ott kaptunk gólokat, ahol vártuk, ami még furcsább. A végén elégedettnek kell lennünk azzal, hogy sikerült egy pontot szereznünk, hiszen végig futottunk az eredmény után” – nyilatkozta Obrvan.

A horvátok legeredményesebb játékosa Tina Barisic volt nyolc góllal.

„Tragikus, hogy csak egy pontot szereztünk. Pedig jól sikerült a felkészülés, a szenegáliak nem leptek meg minket semmivel.

Kiismerhetetlenek voltunk és megmagyarázhatatlan görcsben játszottunk

– mondta.

A horvát válogatott egyik legtapasztaltabb játékosa, Dejana Milosavljevic próbált valami pozitívumot találni ebben a rettenetben: „Tekintettel arra, hogy folyamatosan hátrányban voltunk, örülhetünk, hogy legalább pontot szereztünk. De úgy gondolom, hogy jobbak leszünk a következő meccseken. Minket arról ismernek, hogy mindig a nehezebb utat járjuk be, szóval hiszem, hogy a végén minden rendben lesz.”

A horvátok 2020-ban meglepetésre Európa-bajnoki bronzéremig meneteltek Nenad „Soka” Sostaric irányításával, így a horvát sajtó szójátékkal élve csak sokk-királynőknek (Kraljice Soka) nevezte el a válogatottat.

A Sportske Jutarnij most azt írta,

Istenem, hát nem ezért hívtak benneteket a sokk királynőjének!

„Horvátországnak drasztikusan változtatnia kell a játékán” – írta a portál, amely szerint nehéz felfogni a történteket, főleg, hogy a világ- és Európa-bajnok átlövő, a Franciaországtól átcsábított Gnonsiane Niombla nem is játszhatott, míg Fanta Keita piros lapot kapott a meccsen.

„Igazi Thierry Omeyert csináltunk a szenegáli kapusból, Justicia Toubissából, és az első percektől kezdve rémálomszerűen játszottunk” – írta a 24sata.hr portál.

Kapcsolódó
Női kézi-vb: megdobták az év egyik legvalószínűtlenebb gólját
A brazilok a második csoportellenfelüket is kiütötték, és már tovább is jutottak a középdöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik