Sport

Női kézi-vb: megdobták az év egyik legvalószínűtlenebb gólját

Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP
Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP

Túl nagy izgalmak egyelőre nem történtek a női kézilabda-világbajnokság G csoportjában, Brazília és Spanyolország is két magabiztos győzelmet aratott eddig, ez a két csapat így már biztosan ott lesz a középdöntőben.

A dél-amerikai válogatott pénteken Kazahsztán csapatán gázolt át, a brazilok 46 gólig meg sem álltak, miközben a kazahok csak 15-ig jutottak. Ez a 31 gólos különbség egyébként messze van a rekordtól, azt a magyar válogatott tartja, amely 2005-ben 57-9-re verte Ausztráliát.

Na, de vissza a brazil-kazah mérkőzéshez, amelyen Larissa Araujo az év egyik legszebb gólját szerezte. A kapustól kapta a labdát, épphogy el tudta kapni azt bal kézzel, végül jobbal pörgetett a kapuba.

Araujo négy találattal zárta a meccset.

Ami a többi mérkőzést illeti:

  • a svéd válogatott 12 góllal legyőzte Kínát, a jó eséllyel a magyar csapattal azonos középdöntős csoportban szereplő skandinávok sikeréhez a Győr beállója, Linn Blohm három találattal járult hozzá.
  • Megszenvedtek a dánok a szerbek ellen, a skandinávoknál a győri jobbátlövő Line Haugsted egy lövése talált utat a kapuba, míg a túloldalon a Debrecen balátlövője, Jovana Jovovic és a Békéscsaba jobbátlövője, Marija Lanistanin egyaránt ötször volt eredményes.
  • A világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégia már biztosan középdöntős Ausztria elleni fölényes győzelmével, amelyből a győri kézilabdázók közül az irányító Stine Oftedal 3, a jobbszélső Emilie Hovden és a beálló Kari Brattset 1-1 találattal vette ki a részét. Osztrák oldalon a Mosonmagyaróvár balátlövője, Ines Ivancok hat gólt szerzett, míg Kovács Patrícia kétszer volt eredményes.
  • Az ukránok a Székesfehérváron játszó irányító, Tamara Smbatian hét gólja ellenére simán kikaptak a spanyoloktól.

Eredmények

1. forduló:

A csoport (Göteborg):

Svédország-Kína 36-24 (22-8)

Horvátország-Szenegál 22-22 (9-11)

E csoport (Herning):

Dánia-Szerbia 25-21 (10-12)

Románia-Chile 44-19 (25-6)

 

2. forduló

C csoport (Stavanger):

Norvégia-Ausztria 45-28 (21-12)

Koreai Köztársaság-Grönland 27-16 (15-6)

G csoport (Frederikshavn):

Spanyolország-Ukrajna 32-20 (16-12)

Brazília-Kazahsztán 46-15 (25-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik