Sport

A síneken ült és várta a halált – öngyilkos lett a szlovák jégkorong meghatározó alakja

Tragikus hírről számolt be a szlovák sajtó, a hétvégén életét veszítette Marek Mily, a szlovák HC Kosice U20-as jégkorongcsapatának másod-, és a szlovák utánpótlás-válogatottak kapusedzője.

A korábbi extraligás kapus és szlovák bajnok sportoló szombaton este vonat elé vetette magát egy Eperjes melletti vasúti átjáróban, írta a Ma.sk portál.

A Parameter szerint Mily a síneken ült, a mozdonyvezető ugyan dudált, valamint működésbe hozta a vészféket, de az ütközést már nem tudta megakadályozni.

Egy szemtanú azt mondta, Mily mindössze a füleit fogta be…

Az 54 éves sportember pályafutása csúcsán a HC Kosice kapusa volt, csapatával az 1998-99-es szezonban bajnoki címet ünnepelhetett. Később edzőként visszatért Kassára, és az edzői stáb tagjaként 2015-ben a második szlovák bajnoki címét is megszerezte.

Folyamatosan a kapusok fejlesztésén dolgozott, rendszeresen részt vett a szlovák utánpótlás-válogatottak táboraiban, ahol értékes tapasztalatokat adott át a fiataloknak. 2017-ben bronzérmet szerzett a 17 éven aluliak válogatottjával az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, idén áprilisban pedig a junior válogatott kapusedzői posztját töltötte be” – írta a Szlovák Jégkorong Szövetség.

Kapcsolódó
Nyomoz a rendőrség a bizarr ütközés miatt életét vesztő hokis ügyében
Adam Johnson 29 évesen vesztette életét, miután egy korcsolya elvágta a torkát.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik