Sport

Nyomoz a rendőrség a bizarr ütközés miatt életét vesztő hokis ügyében

Bruce Bennett / Getty Images via AFP
Bruce Bennett / Getty Images via AFP

A rendőrség hétfői közleménye szerint nyomoznak Adam Johnson halálának ügyében, illetve arra kérték a közvéleményt, hogy kerüljék a találgatásokat, írja a Guardian.

Johnson csapata, a Nottingham Panthers a Sheffield Steelers otthonában játszott szombaton, amikor egy ütközés során az ellenfél korcsolyapengéje megvágta Adam Johnson nyakát. Rengeteg vért veszített, már a jégen sürgősségi ellátásban részesült, és ugyan kórházba szállították, az életét nem tudták megmenteni. 29 éves volt.

A sheffieldi mérkőzést félbeszakították, a kilátogató 8 ezer nézőt pedig megkérték, hogy hagyják el a csarnokot. A játékot érthetően nem folytatták, és a Nottingham következő mérkőzéseit is elhalasztották egy későbbi időpontra. A csapat segítséget nyújt azoknak, akik látták a tragikus ütközést.

A korábban a Pittsburgh Penguins színeiben összesen 13 NHL-meccsen pályára lépő Johnson halála után felmerült, hogy kötelezővé kellene tenni jégkorongban a torokvédő használatát. A brit másodosztályban szereplő Oxford City Stars, amelynek játékosa a korábbi Chelsea-kapus Petr Cech is, már meg is lépte ezt, de a brit hokiszövetség is jelezte, hogy 2024-től kötelezővé teszik a játékosok számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik