Sport

Golovin Vlagyimir: Igenis jó szélsőink vannak, használjuk őket!

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir értékelte a válogatott legutóbbi összetartását és az Eurokupában lejátszott két mérkőzés tanulságait.

A szövetségi kapitány az M4 Sport Kézilabda Magazinjának vendége volt és elmondta, az összetartás során nem csak a mérkőzéseken volt a hangsúly, hanem a közösen töltött időn. Felmérések és taktikai elemek is a felkészülést segítették, de Golovin Vlagyimir arról is beszélt, hogy a védekezésen javítani kell.

A visszarendeződés nem működött. Ott voltunk, visszafutottunk, de amikor megérkeztünk nem voltunk kellő agresszívak, hanem pihentünk. Az a kulcskérdés, hogy amikor ott vagyunk, olyan pozícióba kell kerülnünk, mintha rendes védekezés lenne. Nyolc labdaátadásig agresszívan kell védekezni, ami most nálunk nem működik

– magyarázta Golovin, majd kitért arra is, hogy a támadásban is akadtak hiányosságok.

„Dolgozunk ezen. Úgy, mint a beálló, a szélső helyzetek is nagyon fontosak. Egy kicsit nyitottabb lesz tőlük a védekezés, nagyobb helyek nyílnak belül, ezt kell majd kihasználni. Követeltem, igenis jó szélsőink vannak, használjuk őket. De még nem tudtuk helyzetbe hozni őket. Bízom benne, hogy rövid időn belül működni fog.”

Az Eurokupa további meccseit február végén, március elején, majd április elején rendezik. Az Eurokupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik