Sport

Golovin kapitány örül, hogy nem adta fel egy percig sem a kéziválogatott

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Reális eredmény született, de a védekezésen javítania kell a magyar női kézilabda-válogatottnak, mondta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a Norvégia ellen 38-31-re elveszített hazai Eurokupa-mérkőzés után.

„Az első félidőben nagyon kreatívak voltunk támadásban, Klivinyi Kinga játéka rengeteget segített. Ugyan a gyors visszarendeződés nem működött akkor sem, de ezt kompenzáltuk a jó támadójátékkal. Aztán szünet után feljavult a norvégok védekezése, nehezen tudtuk befejezni az akcióinkat, így tetemes előnyt szereztek” – nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Aminek örülök, hogy nem adtuk fel, mindent megtettünk, hogy kiszolgáljuk a közönséget. Reális eredmény született, de sok gólt kaptunk, szóval a védekezésen javítanunk kell.

Albek Anna a találkozót követő sajtótájékoztatón kiemelte: jó ilyen nívós, magas színvonalat képviselő riválissal játszani, ezeket a mérkőzéseket élvezi legjobban.

„Ezek mutatják meg igazán a hibákat, amiknek a kijavításán holnaptól tudunk dolgozni, ezekből lehet a legtöbbet tanulni a fejlődés érdekében” – fogalmazott.

A norvégok szövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson kiemelte, hogy egy kézilabdanemzethez méltó fogadtatásban volt részük Debrecenben, ahol a szurkolók nagyon jó atmoszférát teremtettek.

„Jól játszottunk az első 10-12 percben, aztán a félidő végére visszaestünk kicsit. A második játékrészben a védelmünk és a kontratámadásaink újra jól működtek, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki.”

A magyar válogatott vasárnap 17 órától Schwechaton az osztrákok vendége lesz, Norvégia szombaton, 16.45-től Svájcot fogadja.

A sorozat további meccseit február végén, március elején, majd április elején rendezik.

Az Eurokupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

Kézilabda, nők, Eurokupa, 1. forduló

Magyarország – Norvégia 31-38 (17-19)
Svájc – Ausztria 33-27 (18-11)

Kapcsolódó
Norvégia átrohant a magyar női kézilabda-válogatotton
Golovin Vlagyimir csapat hétgólos vereséget szenvedett Debrecenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik