Sport

Norvégia átrohant a magyar női kézilabda-válogatotton

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-re kikapott a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégiától az Eurokupa szerdai nyitónapján.

A norvég válogatottból hiányzott a sportág legendája, a kapus Katrine Lunde, míg a magyaroknál nem játszott Böde-Bíró Blanka, aki MRI-vizsgálaton esett át, a debreceniek irányítója, Vámos Petra pedig betegség miatt nem léphetett pályára.

Kiegyenlítetten indult a mérkőzés, először emberelőnyben tudtak csupán kétgólos előnyre szert tenni a világklasszisokkal felálló norvégok (3-5), akik már a nyitó tíz percben kétszer harcoltak ki kétperces kiállítást. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány először a 19. percben kért időt (10-13), a magyar kapuban Szikora Melinda néhány fontos védéssel jelentkezett, az egyre hangosabban szurkoló közönség pedig egyenlítésbe hajszolta a válogatottat (13-13).

A heteseket biztos kézzel értékesítő Klujber Katrin és a játékot remekül szervező Debreczeni-Klivinyi Kinga vezérletével a 25. percben először a vezetést is megszerezte a házigazda (15-14). Az első játékrész hajrájában fordítani tudtak a skandinávok, akik kétgólos előnnyel mehettek a szünetre (17-19), írta tudósításában az MTI.

A második félidőt jobban kezdték a norvégok, négy perc alatt öttalálatosra hizlalták a különbséget (18-23), gyorsan időt is kért Golovin. A fordulás után közel nyolc percen keresztül csak Kuczora Csenge volt eredményes magyar részről.

Támadásban a korábbinál többet hibázott a házigazda, a norvég válogatott tartani tudta hat-hétgólos előnyét, amelyet végig is vitt a hátralevő időben (31-38).

A vendégeknél Henny Reistad hat, Stine Skogrand négy gólt lőtt, heten pedig három találattal zártak. Marie Davidsen nyolc, a magyaroknál Szikora Melinda és Szemerey Zsófia egyaránt három alkalommal védett.

A második körben a nemzeti csapat vasárnap 17 órától Schwechaton az osztrákok vendége lesz, akik szerdán 33-27-re kikaptak Svájcban. A sorozat további meccseit február végén, március elején, majd április elején rendezik.

Az Eurokupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

Kézilabda, nők, Eurokupa, 1. forduló

Magyarország – Norvégia 31-38 (17-19)
a magyar gólszerzők: Klujber 6, Kuczora 5, Debreczeni-Klivinyi 4, Albek 4, Juhász 4, Füzi-Tóvizi 2, Szöllősi-Schatzl 2, Pásztor 2, Győri-Lukács 1, Márton 1-1

 

Svájc – Ausztria 33-27 (18-11)

Kapcsolódó
Remili vezérletével elintézte a Portót a Veszprém
A magyar csapat tíz góllal verte portugál ellenfelét a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik