Sport

Kapusteljesítmény nélkül nem lehet: simán kikapott Dániában a Veszprém

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Tíz percig tudott vezetni, aztán sima, 36-30-as vereséget szenvedett a dán GOG vendégeként a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a Telekom Veszprém dániai vendégjátéka a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar csapat nagyszerűen kezdett és előbb Magdeburgban (33-28), majd otthon a Montpellier-t verte (33-31), ugyanakkor a dánok hihetetlen hullámvölgyeket éltek meg a szezon kezdete óta.

Az egy dolog, hogy képtelenek voltak megfelelő edzőt találni a nyáron, így inkább kirúgták öt meccs és 53 munkanap után Ian Marko Fogot, csak ne legyen még nagyobb a baj. Addigra azonban a csapat már egy vereséggel és egy döntetlennel hátrányba került a hazai ligában, és a BL-ben sem brillírozott a Celje kétgólos legyőzésekor.

Az előzmények ellenére az első félidőben mégis a GOG játszott jobban és okosabban, a 10. percben 6-5-re még a Veszprém vezetett, onnantól viszont a dánok akarata érvényesült.

Tobias Thulin nagyszerűen védett, a támadójáték kevésbé akadozott, így a 19. percben Momir Ilic kénytelen volt időt kérni, és leüvölteni játékosai fejét (12-8). Gólt azonban az egyperces szünet után Aaron Mensing szerzett, így már öttel vezetett a hazai csapat.

A magyar csapat vissza-visszajött három-négy gólra, de miután a kapuból továbbra sem jött segítség, a félidőt nem sikerült szorosabbá tenni (18-14).

A helyzet a szünet után sem változott, Mensinget, majd Nicolai Pedersent sem sikerült tartani, így Ilic a 45. percben kikérte harmadik idejét is, hátha…

De semmi sem változott, Madsen dupláját Mensing is megtoldotta két góllal, így 27-23-ról, pillanatok alatt 31-23-ra módosult az állás.

A vége hatgólos, 36-30-as hazai siker lett, a Veszprém első vereségét szenvedte el az idei sorozatban.

A hazaiaknál Mensing 11, Pedersen és Emil Madsen hét-hét gólt lőtt, Thulin 13 védéssel zárt. A túloldalon Nedim Remili hétszer, Mikita Vajlupov és Ludovic Fabregas öt-öt alkalommal talált be, a három kapusnak összesen kilenc védése volt.

A csapat a következő fordulóban, október 11-én a portugál FC Portót fogadja.

Kézilabda, férfi BL, B csoport, 3. forduló

GOG (dán) – Telekom Veszprém 36-30 (18-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik