Élő Sport

Jamaicai éremhalmozás és autós karambol – ez volt az atlétikai vb hatodik napja

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Csütörtökön öt számban avattak bajnokot a budapoesti atlétikai világbajnokságon. A legjobban a jamaicaiak szerepeltek, akik öt érmet szereztek, 100 gáton Danielle Williams, a 400 méteres síkfutásban pedig Antonio Watson aranyat szerzett. A legnagyobb izgalmakat mégis egy buta baleset okozta.

Csütörtökön négy magyar versenyzőért szurkolhattunk a budapesti atlétikai világbajnokságon, a hatodik nap délelőttjén a női 35 kilométeres gyaloglásban Madarász Viktória a 16., Récsei Rita pedig a 22. helyen ért célba.

A férfiak ugyanezen számában Venyercsán Bence a 30. helyen végzett.

Az esti programban bemutatkozott férfi 5000 méteren Kovács Ferenc Soma, aki idei legjobbjával, 14:11.99 perccel a 21., összesítésben a 41. helyen végzett.

Öt számban hirdettek bajnokot: női kalapácsvetésben – csakúgy, mint a férfi szakágban – kanadai siker született, Camryn Rogers 77,22 méteres dobással nyert. Női 100 gáton a jamaicai Danielle Williams nyert (12.43 mp), megelőzve Puerto Ricó-i Jasmine-Camacho Quinnt (12.44) és az amerikai Kendra Harrisont (12.46). 400 gáton a holland Femke Bol 51.70 másodperces nagyszerű idővel győzött az amerikai Shamier Little (52.80) és a jamaicai Rushell Clayton (52.81) előtt.

A férfiaknál távolugrásban az olimpiai bajnok görög Miltiadesz Tentoglu utolsó ugrásával győzött, két centivel megelőzve a jamaicai Wayne Pinnockot.

400 méteres síkfutásban a jamaicai Antonio Watson 44.22-es idővel lett aranyérmes, megelőzve a brit Matthew Hudson-Smitht és az amerikai Quincey Hallt.

Hihetetlen baleset

A nap legdrámaibb pillanatait ezúttal nem stadionon belül, hanem kívül kellett keresni: a Nemzeti Atlétikai Stadion folyosóján történt koccanásos baleset okozott riadalmat.

Éppen a bemelegítő pályáról szállították a sportolókat, amikor két autó ütközött.

„Az egyik elektromos kiskocsin versenyzők utaztak, akik ezután mindannyian rajthoz álltak. Egy sportolót az egészségügyi stáb megvizsgált, majd ő is részt vett a 200 méteres síkfutás elődöntőjének utolsó futamában. A másik járműben utazó egyik segítő horzsolásos sérülést szenvedett. A szervezőbizottság sajnálatát fejezte ki és kivizsgálja az esetet” – áll a szervezők közleményében.

A pórul járt jamaicai Andrew Hudson végül csak az ötödik helyen végzett, így nem jutott tovább, ám később a szervezők úgy döntöttek, méltányossági alapon megengedik neki, hogy fusson a pénteki fináléban.

Olvasói sztorik