Sport

„Lövésem sem volt arról, mi vár rám” – három és fél év után tért vissza a legtöbbet bírált világelső

Robert Prange / Getty Images
Robert Prange / Getty Images

Remekül sikerült a korábbi világelső Caroline Wozniacki visszatérése a profi teniszezők közé, miután kedden simán, két játszmában legyőzte az ausztrál Kimberly Birrellt a 2,8 millió dollár összdíjazású montreali női tenisztorna első fordulójában.

A dán játékos, aki az egyik legtöbbet bírált világelső is volt a 2020-as ausztrál nyílt bajnokság után vonult vissza,

most három és fél év után vívta első éles meccsét, melyen alig másfél órát töltött a pályán a selejtezőből főtáblára jutott ausztrál teniszező ellen.

„Boldog vagyok, és egy kicsit fáradt. De jó érzés volt ismét a centerpályán játszani, rengeteg néző előtt.

Lövésem sem volt arról, mi vár rám. Persze ilyenkor ott van az ember fejében, hogyan kellene játszania, vagy hogyan kéne reagálni bizonyos helyzetekben, de ha őszinte akarok lenni, tényleg nem tudtam, mi történik majd, olyan rég játszottam mérkőzést

– nyilatkozta a meccse után Wozniacki, aki számára az is kiderült, hogy a tenisz olyan, mint a kerékpározás: ha egyszer megtanulta az ember, nem felejti el.

Caroline Wozniacki összesen 71 hétig vezette a világranglistát, legutóbb 2018 februárjában, miután megnyerte az Australian Opent, mely az eddigi egyetlen Grand Slam-diadala. Visszavonulása óta családot alapított, két gyermeke született, a második tavaly októberben.

A dán sportoló a következő fordulóban a wimbledoni torna idei bajnokával, a cseh Marketa Vondrousovával találkozik, így sikere komoly meglepetést jelentene.

Kapcsolódó
Magyar kapus volt az angol kupameccs hőse
A harmadosztályú Stevenage legyőzte a Watfordot és továbbjutott a Ligakupában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik