Sport

Körömrágós meccsen nyert kulcsfontosságú rangadót a magyar női pólóválogatott a vb-n

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar női vízilabda-válogatott Kanada 11-10-es legyőzésével kezdte a fukuokai vizes világbajnokság csoportkörét.

Az pedig kijelenthető, hogy ennek a találkozónak a győztese csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jut majd – és szerzi meg ezzel az extra pihenőt –, hiszen a másik két rivális, a házigazda japán és az új-zélandi válogatott is lényegesen gyengébb szintet képvisel.

Először a kanadaiak örültek, de aztán videóztak, és kiderült, hogy korábban Vályi Vanda lövése már beakadt, így ezzel a góllal szerzett vezetést Bíró Attila csapata. Innentől kezdve a magyar válogatott végig vezetett, ugyan tetemes előnyt nem sikerült kidolgozni, de a rivális sem tudott egyenlíteni, és úgyis sikerült behúzni a minimális győzelmet, hogy a mezőny legeredményesebb játékosát, Keszthelyi Ritát cserével kiállították.

A magyar válogatott 1986 óta csupán háromszor nem találkozott a kanadaiakkal a vb-ken, a 12 összecsapásból hetet megnyert, ötször kikapott, ezek közül a legfájóbb talán a 2017-es világbajnokság negyeddöntője volt, amikor a Margitszigeten nyertek a tengerentúliak.

A csoportban volt már egy meccs: a házigazda japán válogatott szoros mérkőzésen 17-16-os vereséget szenvedett az új-zélandi csapattól.

Vizes vb, női vízilabdatorna, D csoport, 1. forduló

Magyarország-Kanada 11-10 (5-3, 2-2, 1-2, 3-3)
gólszerzők: Keszthelyi 4, Gurisatti 2, Vályi, Máté, Garda, Leimeter, Szilágyi 1-1, illetve Crevier, Lemay-Lavoie, Browne, La Roche 2-2, Paul, McKelvey 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik