Sport

„Elvesztettünk egy bajnokot” – Talmácsi Gábor is gyászolja Szvoboda Bencét

A cseh bajnokság vasárnapi futamán elszenvedett fejsérülései következtében szerdán meghalt Szvoboda Bence tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok motokrossz-versenyző. Sokan megemlékeztek róla a közösségi oldalakon.

„A mai napon elvesztettünk egy bajnokot. Őszinte részvétem a családnak és barátoknak. Nyugodj békében, Bence!” – írta közösségi oldalán Talmácsi Gábor világbajnok gyorsasági motorversenyző.

Berény most csendben gyászol

– olvasható szülőfaluja közösségi oldalán. A település 2019-ben Balatonberényért Emlékérem kitüntetéssel ismerte el sportteljesítményét.

„Az elmúlt napokban egész Balatonberény a csodáért imádkozott, ám ezt az utolsó futamot Bence már nem nyerhette meg. Balatonberény Község Önkormányzata és településünk minden polgára nevében egy emberként hajtunk fejet Bence emléke előtt, egyúttal őszinte részvétünket fejezzük ki családjának.”

Csütörtökön 19 órától gyertyagyújtást szerveznek a tápióbicskei motocross pályán, a szervezők azt kérik, aki részvétet szeretne nyilvánítani, az egy szál gyertyával emlékezzen a sokszoros bajnokra.

„A Magyar Motorsport Szövetség mélyen együtt érez Bence családjával, hozzátartozóival és csapatával. A MAMS motocross szakági tanácsa Bence iránti tisztelete és elismerése jeléül visszavonultatja az 521-es rajtszámot” – olvasható a szövetség Facebook-oldalán.

A család gyászában osztozik Szita Károly, Kaposvár polgármestere is.

Kapcsolódó
Meghalt Szvoboda Bence motorversenyző
A motorkrosszversenyen bukó sportoló halálhírét csapata jelentette be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik