Sport

Világbajnok balátlövőt szerződtetett a Győri ETO kézilabdacsapata

KISBENEDEK Attila / AFP
KISBENEDEK Attila / AFP
Világ- és Európa-bajnok balátlövő érkezését jelentette be a Győri Audi ETO KC, a norvég Kristine Breistöl 2024 nyarán csatlakozik a magyar női kézilabdacsapathoz.

A klub hivatalos honlapja szerint a 2023-24-es szezonra már teljes a keret, de az új edző, Ulrik Kirkely vezetésével az elmúlt hetekben több fronton is zajlottak tárgyalások a 2024-25-ös csapatot illetően.

Ennek egyik sarokpontja Kristine Breistöl szerződtetése, a 29 éves balátlövő jelenleg a Team Esbjerg játékosa, mellesleg a norvég válogatott színeiben 2021-ben világ-, 2020-ban és 2022-ben Európa-bajnok volt, míg Tokióban olimpiai bronzérmet szerzett.

„Az ETO ellen rengetegszer játszottam pályafutásom során, és többnyire ők örülhettek ezeken a meccseken. Örülök, hogy jövő nyártól zöld-fehérben játszhatok majd és 2024-től majd közösen küzdhetünk meg a sikerekért.

Szerencsésnek érzem magam, hogy pályafutásom során Európa legjobb klubjaiban játszhattam, mindig nagy ambíciókkal és remek csapattársakkal. Győrbe szerződésemmel most megadatik nekem ez a lehetőség Magyarországon is

– mondta Breistöl.

Kapcsolódó
A héten bejelenthetik, hol folytatja a munkát Elek Gábor
A kézilabdaedző az NB I-et már korábban kategorikusan kizárta, az alacsonyabb osztályt nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik