Sport

Gór-Sebestyén Júliával szemben mégis fegyelmi eljárás indul

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

Gór-Sebestyén Júlia szakmai módszereit és emberi magatartását hónapok óta támadják azok a szülők, akik gyermekei egykor a 2004-es Európa-bajnok klubja, az SKSE versenyzői voltak. Az egyre növekvő számú, és immár egységes táborba tömörülő, együttesen fellépő szülői csoport erős vádakat fogalmaz meg azokban a levelekben, amelyeket a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) vezetésének, Kósa Lajos elnöknek, az ügyvezetőnek, Váradi Orsolyának, és az Etikai és Fegyelmi Bizottságot vezető Dr. Bodó Barbarának címeztek.

Írásaikban rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, egy-egy elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról számolnak be.

Miközben a MOKSZ-szabályzat 5. §-ának 2. bekezdése kimondja, hogy már a gyermekbántalmazás-gyanú felvetődése esetén is azonnal fegyelmi eljárást kell indítania a szövetségnek, a vezetők ahelyett, hogy azonnal elindították volna a folyamatot, hosszú heteken, hónapokon keresztül próbálták agyonhallgatni a történteket, és eközben az etikai bizottság és az ügyvezetés egyazon formaszövegű válaszlevelekkel pattogtatta egymásközt a panaszos szülőket.

Valami azonban hirtelen történhetett, megváltozhatott a szövetség gondolkodásában, lévén információnk szerint, miközben a szövetség csütörtök reggel hivatalos közleményben bejelentette, hogy felmenti állásából az örmény szakági igazgatót, a sportág eloroszosításával vádolt Gurgen Vardanjant, a szülők is érdemi választ kaptak.

Dr. Bodó Barbara a MOKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságának nevében arról tájékoztatta az érintetteket, hogy

a mai nappal fegyelmi eljárás megindításáról döntöttem Gór-Sebestyén Júliával szemben. A fegyelmi eljárás során tárgyalás tartására fog sor kerülni, melyről a tárgyalás napját megelőzően legalább 3 nappal idéző végzést fogunk küldeni az érintetteknek (kiskorú érintett esetén a törvényes képviselőn, meghatalmazott jogi képviselő igénybevétele esetén a jogi képviselőn keresztül) elektronikus úton (e-mail útján).

Kapcsolódó
Kálnoki Kis Attila: Kósa Lajos szövetségénél annyi a szennyes, hogy szép lassan belefullad
Újabb szintre lépett az az ügy, amely hónapok óta fogságban tartja a magyar műkorcsolyasportot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik