Sport

Wladár Sándor kerülhet a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetésébe

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Nemzetközi Úszó Szövetség, a World Aquatics (korábbi nevén FINA) elnökségében Fürjes Balázs helyett Wladár Sándor kaphat pozíciót.

Fürjesnek nagy szerepe volt a 2022-es vizes világbajnokság Magyarországra hozatalában, valamint a 2021-re halasztott Európa-bajnokság szervezésében. Leváltására azért kerül sor, mert lejárt a mandátuma, viszont sok egyéb feladata mellett már nem fért bele a folytatás.

Arról tájékoztattam Wladár Sándor és Madaras Norbert elnököket, hogy nem tudom vállalni a folytatást. Két éve a két hazai szövetség egyhangú támogatással jelölt engem – hálásan köszönöm nekik a bizalmat és a közös munkát

– írta Facebook-oldalán.

A MÚSZ közleményében köszönetet mondott Fürjes Balázsnak a magyar úszósport érdekében a FINA Büro tagjaként kifejtett tevékenységéért, egyúttal jelezte, a pozíciót Magyarország nem szeretné elveszteni, ezért Wladár Sándor elnököt jelöli a Büróba, akiről hamarosan dönthet a WA vezetősége. Ezzel együtt erősödik a magyar vízilabda sport nemzetközi képviselete is, mivel Madaras Norbert MVLSZ-elnök az európai szövetség vezető testületébe, a LEN Büróba kerülhet be hamarosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik