Sport

Mészáros Lőrincnek hálálkodnak a veszprémi csúcsigazolásért, pedig papíron nem ő a klubtulajdonos

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata a napokban jelentette be, hogy leigazolta a nehéz anyagi helyzetbe került Kielcétől a francia válogatott Nedim Remilit.

Csík Zoltán, a csapatot működtető zrt. vezérigazgatója a bejelentést úgy kommentálta, hogy

szeretnék köszönetet mondani a tulajdonosnak, Mészáros Lőrincnek és a tulajdonosi jogokat gyakorló társaságnak, a Duna Aszfalt Zrt.-nek, hogy ebben a bonyolult gazdasági helyzetben rendkívüli anyagi áldozatot hoztak a veszprémi kézilabda sikeréért.

Csík minderről a Kézivezérlés című podcastban beszélt, míg a Világgazdaság az átigazolást bemutató cikkében azt írta, Mészáros – akit ott is tulajdonosként említenek – csak annyit kért Csík Zoltántól, hogy „okosan tárgyaljon”.

Csakhogy, ahogy arra a Momentum elnökségi tagja, Kele János felhívta a figyelmet Facebook-bejegyzésében,

a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának tulajdonosa továbbra is 100 százalékban a Duna Aszfalt Zrt., amely nem Mészáros, hanem a szintén a tíz leggazdagabb magyar közé tartozó Szíjj László tulajdonában van.

Mészáros és Csík érdekeltségei egyébként összeérnek a 35 évre a hozzájuk köthető magántőkealapokra bízott autópálya-üzemeltetés területén.

A Kézivezérlésben Csík arról is beszélt, hogy amikor felvetődött Remili megszerzésének lehetősége, akkor elment Mészáros Lőrinchez, és elmondta, nélküle nem tudják elérni a kitűzött célokat. Tudja, hogy sokaknak nem tetszik, hogy aztán köszönetet mondott Mészárosnak, de ez egy nagyon fontos dolog volt a részükről, tette hozzá.

Az egykori gyilkossági nyomozóból csődszakértővé és jogásszá avanzsált Csík egyébként 2018 tavaszán érkezett Veszprémbe, addig Mészáros Lőrinc cégbirodalmában töltött be különböző posztokat.

Nedim Remili klubváltása kapcsán 1–1,2 millió euró közötti átigazolási díjak szerepeltek a sajtóban.

Kapcsolódó
Nagy lángon égették a milliárdokat a veszprémi kézilabda-arénában
A veszprémi aréna rettenetes mínuszokat hozott a korábbi tulajdonosnak, a veszprémi önkormányzatnak. A csapat mögött álló cég viszont hosszú évek óta először nyereséget mutatott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik