Sport lineup

23 szezon után visszavonul Tom Brady

Kevin Sabitus / Getty Images
Kevin Sabitus / Getty Images

Visszavonulok, már tényleg

– közölte Tom Brady abban a videóban, amit a Twitter-oldalára töltött fel.

A 45 éves klasszis irányító pontosan egy éve már tett hasonló bejelentést, ám akkor hat héttel később visszatért a 23. szezonjára a Tampay Bay Buccaneershez. El is jutott a rájátszásig a floridai csapattal, azonban a playoff első körében a Dallas Cowboysszal szemben búcsúzott.

Most úgy fogalmazott, egy éve már elmondott mindent, amit egy pályafutás lezárásakor lehet, így ezúttal nem húzná sokáig a bejelentését, egyszerűen csak közli, ennyi volt, és persze köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette páratlan karrierje során.

Tom Brady 23 szezont húzott le az NFL-ben, 2000 és 2019 között a New England Patriotsnál játszott, ahol hat Supe Bowl-t nyert (közte az Atlanta elleni, felejthetetlen sikert, amikor 25 pontos hátrányból sikerült fordítani), majd az elmúlt három idényt a Tampa Baynél töltötte, amelyet szintén bajnoki címre vezetett.

A hét bajnoki címe több, mint amit bármelyik NFL-franchise fel tud mutatni.

Ötször választották a döntő, háromszor az alapszakasz legértékesebb játékosának. Számos rekordot tart, neki van a legtöbb győzelme az irányítók között, övé a legtöbb sikeres passz, és a többi közt a 649 touchdown-t érő átadása is csúcs.

Egy évvel ezelőtti visszavonulásakor hét emlékezetes mérkőzést gyűjtöttünk össze:

Kapcsolódó
Aki 25 pontos hátrányból is megcsinálta – hét ikonikus meccsel búcsúztatjuk Tom Bradyt
Tom Brady hét bajnoki aranygyűrűje több mint amit bármelyik franchise nyert a ligában, úgyhogy stílszerűen hét emlékezetes meccsel elevenítjük fel, mit is adott az NFL-nek a 44 évesen elköszönő irányító.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik