Sport

„Büszkék lehetünk a srácokra” – a kézikapitány örül, hogy elérték a kitűzött célt

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól a vasárnapi helyosztón.

„Gratulálok a csapatnak. A kilencedik mérkőzésünk volt, hattal mentek az egyiptomiak, de mi mindent megtettünk a felzárkózásért. A hosszabbításban volt esélyünk nyerni, megvoltak a lehetőségek, a büntetők, a lerohanások, de nem lőttünk pontosan” – nyilatkozta az M4 Sportnak a szövetségi kapitány, Chema Rodríguez.

Nehéz volt bejutni a legjobb nyolc közé, de sikerült. A célt elértük, amit kitűztünk. Nagyon büszkék lehetünk a srácokra.

A csapat egyik legeredményesebbje Bodó Richárd volt hét góllal.

„Nyilván magunkról szólt a meccs, szerettük volna győzelemmel elhagyni a pályát. Rosszul kezdtünk, de jól hajráztunk. A küzdés megvolt, utána brutális energiát felemésztő meccset játszottunk, de a végén nem volt szerencsénk.”

Bánhidi Bence szerint az elején sem kezdett rosszul a válogatott, mert megvoltak a helyzetek, csak azokat nem váltották gólra.

„Aztán észbe kaptunk, Székely Marci jól védett, összeállt a védelmünk. Azt gondolom, ebből kell merítenünk. A végsőkig küzdöttünk, szerintem ez az igazi arcunk. Annak kell örülni, hogy bejutottunk a nyolcba, de ami itt történt, abból tanulnunk kell” – nyilatkozta a szegediek beállósa.

Lékai Máté úgy fogalmazott, szomorú, mert a végén nem jött össze a győzelem.

„Azt megmutattunk, hogy több van bennünk, mint amit mutattunk eddig. Borzalmasan kezdtünk, nem tudtuk megállítani az ellenfelet. Aztán szépen visszajöttünk a meccsbe, Marci fontos labdákat védett. A hosszabbításban bármi lehetett volna, sajnos nem sikerült. Mindent beleadtunk, amit tudtunk. Sajnálom, jó lett volna győzelemmel búcsúzni a vébétől.

Reálisan kell értékelnünk: nagy szó, hogy a nyolc között vagyunk, de a játék minden elemében sokat kell fejlődnünk.

Kapcsolódó
Csodásan harcolt, mégis sporttörténelmi vereséget szenvedett a magyar kéziválogatott
Korábban még sohasem kapott ki Egyiptomtól, ezúttal igen. Maradt a nyolcadik hely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik