Sport

Az izlandi sajtó rémálomról írt, a kézisek összeomlásról beszéltek

Johan Nilsson / TT / TT NEWS AGENCY / AFP
Johan Nilsson / TT / TT NEWS AGENCY / AFP
Se Gudmundur Gudmundsson szövetségi kapitány, se a helyi lapok nem értik, mi történhetett a férfi kézilabda-válogatottal, amely a második félidőben hat góllal vezetett Magyarország ellen, végül kettővel kikapott a világbajnokságon.

„Vereség egy szörnyű hajrában” – írta tudósításának címében az Mbl.is portál. Az izlandi szövetség nagyon tömör hírrel jelentkezett, amelyben azt írta:

Kiábrándító vereséget szenvedtünk Magyarország ellen! Most nincs más dolgunk, mint előre nézni!

„Álomból rémálom” – írta a Visir, amely szerint az izlandi csapat bravúrosan játszott az első félidőben, a második félidő közepén is hat góllal vezetett, a végén azonban bekövetkezett a teljes összeomlás, ami kiábrándító vereséget eredményezett.

„A játékrész végéig hibátlanul játszott az izlandi csapat, de aztán mintha elfogyott volna a benzin. A rossz döntések sorozata sok rossz lövést és sok elvesztett labdát jelentett. Az izlandi csapat játéka talán Bjarki Már Elísson statisztikájában kristályosodott ki, aki az első kilenc lövését kihasználta, de a vége felé az utolsó három lövést elhibázta” – olvasható.

A veszprémi balszélső Elísson úgy fogalmazott, szörnyen érzi magát.

„Nem igazán értem, hogy történhetett ez a második félidőben. Holtpontra kerültünk, és túl közel engedtük őket támadásban. Ami összeomolhatott, az össze is omlott, nem tudom kifejezni, mennyire csalódott vagyok. Sajnos védekezésben elengedtük őket, abbahagytuk a futást. Amíg vezettünk, addig lerohanásból könnyű gólokat szereztünk, aztán a végén zsinórban 3-4 ziccert hagytunk ki” – mondta.

A szurkolók egyértelműen Gudmundur Gudmundssont hibáztatják, aki már a portugálok ellen sem cserélt, ezúttal pedig a kezdősorhoz való túlzott ragaszkodása azt eredményezte, hogy csapata teljesen elkészült az erejével.

„Furcsa dolog egy meccs után hallgatni az interjút a csapat edzőjével, amelyben egy gramm felelősséget sem vállal. Csak a technikai hibákat emelte ki, és a játékosokat hibáztatta. Miközben a második meccs utáni fáradtságról beszél” – írta egyikük a Twitteren.

Gudmundsson csak annyit mondott, 50 percig nagyszerűen kézilabdáztak, majd túl sok technikai hibát követünk el.

„A védelmünk a vége felé teljesen megadta magát, nem tudtuk megakadályozni, hogy Bánhidi helyzetbe kerüljön. Ennek egy apró oka volt: mi magunk voltunk a legrosszabbak ebben a periódusban” – idézte a Dániasport.

Kapcsolódó
Chema akkor is büszke lett volna a kéziválogatottra, ha kikap
Nyerni mindig fantasztikus, de ahogy Izlandot sikerült legyőzni, az nem mindennapi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik