Sport koronavírus

Koronavírusos lett a Győri ETO Eb-re készülő kézilabdasztárja

ERWIN SCHERIAU / APA / AFP
ERWIN SCHERIAU / APA / AFP
Kristina Jörgensen (Metz) és Anne Mette Hansen (Győri Audi ETO) is karanténba került, miután mindketten pozitív koronavírus-tesztet produkáltak a dán női kézilabda-válogatott edzőtáborában.

„Az Európai Kézilabda Szövetség több tesztet ír elő az Európa-bajnoki részvétel előtt, ezért a válogatott hétfőn, a csapat érkezésekor elvégezte az első vizsgálatokat. Anne Mette Hansen és Kristina Jörgensen tesztje is pozitív lett itt, ezért izoláltuk őket a szobájukban. Folyamatosan vizsgáljuk majd az értékeiket, mert lehet, hogy egy régi fertőzésről van szó” – írta a dán szövetség.

Kapcsolódó
Európa Liga: óriási verést kapott a Veszprém a Bundesliga-riválistól
Nem sikerült jól a kézis kuparajt, kikapott a Fejér B.Á.L.-Veszprém, a Fradi és a Balatonfüred is.

Jesper Jensen szövetségi kapitány egyelőre nem hívott be cserejátékosokat. A protokoll szerint a játékosoknak negatív tesztet kell leadniuk az Eb-re érkezéskor, de a tornán már csak tünetek esetén tesztelik őket.

A női válogatott a felkészülés utolsó szakaszában a norvégiai Stavangerben lép pályára a Golden League-ben, az ellenfél csütörtökön Brazília, szombaton Norvégia, vasárnap pedig Hollandia lesz.

A szlovén, észak-macedón, montenegrói közös rendezésű Európa-bajnokság november 4-én kezdődik, a dánok a B csoportban a svédekkel, a szlovénokkal és a szerbekkel találkoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik