Sport

Háfra Noémi: Számomra ezzel véget ért az idény

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Háfra Noémi a dán Odense HB játékosa térdsérülést szenvedett egy bajnoki mérkőzésén. A magyar válogatott kézilabdázót ölben kellett levinni a pályáról és később kiderült, hogy a keresztszalagja sérült meg.

Abban egyeztünk meg a klubbal, hogy Dániában operálnak meg a jövő héten, és itt fogom végezni a rehabilitációt is. Sajnos számomra ezzel véget ért az idény, leghamarabb az alapozásra állhatok készen, de reálisabb, hogy a bajnoki rajtra

– mondta Háfra a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Kapcsolódó
„Olyan voltam, mint egy élőhalott” – volt időszak, amikor Háfra Noémi csak sírt volna egész nap
Az Odense magyar válogatott kézilabdázója pánikrohamokról, a kiégéséről is beszélt. Most is komoly kihívás elé állította az élet, térdsérülése miatt ugyanis műtét és több hónapos kihagyás vár rá.

A nyelvi nehézségeken túl arról is mesélt még a kézis, hogy a skandináv kézilabdában nagyon sok a fizikai párharc, amit annál is inkább érez, mivel az Odensében kivette a részét a védekezésből is.

„Motivált, hogy hittek bennem. Itt az ütközések teljesen mások, a fizikumot jól kell tudni használni. Voltak azért megingások itt is, de az edzővel sokat beszéltem, és folyamatosan biztatott, hogy ne csak passzoljak, hanem igenis akarjak gólt lőni, használjam azt az eszköztárat, amivel rendelkezem. Ahogy ezt sulykolta belém, úgy fordult át bennem is, egyre magabiztosabb lettem, és elhittem, hogy meg tudom oldani, hiszen korábban is megcsináltam.”

A pánikbetegségéről is beszélt egy kicsit Háfra, a skandináv mentalitás nagyon nyugtatja, mert türelmesek vele. Ez kellett is ahhoz, hogy egy kicsit újra megszeresse a kézilabdát, korábban arra is látott esélyt, hogy szüneteltesse a karrierjét.

Annyi kérdőjel sorjázott a fejemben, hogy inkább úgy döntöttem, nem várok tovább, játszani szeretnék.

Erre azonban már nem kerül sor a továbbiakban a sérülés miatt. Az eredeti megállapodás szerint 2023 nyaráig erősítette volna a dán csapatát, hogy a folytatásról tárgyaljanak, de egyelőre csak az biztos, hogy a rehabilitációt Dániában végzi Háfra Noémi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik