Sport

Európa Liga: óriási verést kapott a Veszprém a Bundesliga-riválistól

Mindhárom magyar férfi kézilabdacsapat vereséggel kezdte meg a csoportkörös szereplést az Európa Ligában.

Azok után, hogy bravúros teljesítménnyel, a francia Chambéry kiverésével kvalifikálta magát a férfi kézilabda Európa Liga csoportkörébe a Fejér B.Á.L.-Veszprém csapata, a főtábla első mérkőzésén súlyos, 16 gólos vereséget szenvedett a német Frisch Auf Göppingentől.

Kapcsolódó
„Voltak játékvezetői hibák, de olyan nem, ami eldöntötte volna a Veszprém-Szeged rangadót”
Bonifert Ferenc, a játékvezetői albizottság elnöke szerint egyik csapat sem nyújtott be panaszt a rangadón történtek miatt.

Egyik csapat sem mondhatta el, hogy csúcsformában lenne, a veszprémiek a legutóbbi hat tétmérkőzésből mindössze egyet nyertek meg (a legfontosabbat, a Chambéry elleni hazai kupavisszavágót), legutóbb a hétvégén súlyos, 40-23-as vereséget szenvedtek a Ferencvárostól.

A Göppingen a legutóbbi négy tétmérkőzésén kikapott, így nagyon kellett a jó eredmény. Ebben nem is lett hiány, a hazaiak nagyszerűen kezdtek, de 7-3 és Konkoly Csaba vezetőedző időkérése után a veszprémiek elkezdték lassítani a játékukat, ez pedig gyorsan eredményre vezetett. Egy 6-2-es sorozattal felzárkóztak 16-15-re, ám ekkor a Göppingen is időt kért, és a folytatásban megint ellépett, a szünetben már 23-18-as előnyben volt, írta az MTI.

Kapcsolódó
Az Eb helyett gyógytorna vár a Győr kézisére
A hétvégi BL-meccsen sérült meg a térde.

A második félidő első felében két 4-0-s sorozatot is produkált a házigazda, amely a 41. percben már tíz találattal vezetett. Öt perccel később az irányító Kristóf Mátyás súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, társai a folytatásban büntetőt és üres kapus lövést is hibáztak, ezt kihasználva a Göppingen egy 7-1-es szériával még fölényesebbé tette sikerét (46-30).

Éles Benedek nyolc, Stranigg János és Molnár Balázs öt-öt góllal, Miklós Gergő három, Balogh Tibor két védéssel zárt. A túloldalon Kresimir Kozina kilenc, Till Hermann és Jaka Malus hat-hat alkalommal talált be, Daniel Rebmann tíz, Marin Sego négy labdát hárított.

Férfi kézilabda, Európa Liga, A csoport, 1. forduló

Frisch Auf Göppingen (német) – Fejér B.Á.L.-Veszprém 46-30 (23-18)

A Ferencváros 43-39-re kikapott az izlandi bajnok Valur Reykjavík otthonában. Debreczeni Dávid az első másfél percben háromszor is betalált, majd a nyolcadik percben Lékai Máté vérző orrsérülés miatt kivált a játékból, de később – két tamponnal az orrában – vissza tudott térni a pályára. Az izlandi csapat szinte minden eladott labdát gyors ellenakcióval használt ki, és egy 4-0-s sorozattal ellépett, ekkor Pásztor István ferencvárosi vezetőedző időt kért.

Kapcsolódó
Koronavírusos lett a Győri ETO Eb-re készülő kézilabdasztárja
Anne Mette Hansen pozitív tesztet produkált a dán válogatott edzőtáborában.

Védekezésben nem boldogult rendkívül gyorsan kézilabdázó ellenfelével az FTC, amely támadásban lassította a játékot, de a hazaiak bravúros labdalopások után többször is meg tudták kontrázni őket. Pásztor a 25. percben 19-12-es állásnál ismét időt kért, és legalább annyit sikerült elérnie, hogy a különbség nem nőtt tovább a szünetig.

A második felvonást három találattal kezdte a Valur, amely ekkor már tízzel vezetett, ennek hatására némileg elkényelmesedett, és a magyar együttes öt perc alatt megfelezte a különbséget (29-24). Ennél közelebb azonban – egészen a hajráig – nem került az izlandi csapathoz, amely visszavett a tempóból, de felállt védőfallal szemben is rendre betalált, mert az FTC védelme nem tudott alkalmazkodni az északiak stílusához.

A mezőny legeredményesebb játékosa Lékai Máté volt tíz góllal, Bognár Alex hatig jutott, Borbély Ádám 11, Győri Kristóf két védéssel zárt. A túloldalon Thorgils Jon Svolu Baldursson nyolc, Arnor Snaer Oskarsson és Magnús Óli Magnússon hét-hét találattal, Björgvin Pall Gustavsson nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

Férfi kézilabda, Európa Liga, B csoport, 1. forduló

Valur Reykjavík (izlandi) – Ferencvárosi TC 43-39 (22-15)

Vereséggel kezdett a Balatonfüred is, amely 30-25-re kikapott Veszprémben a spanyol Granollers csapatától. Sokkal jobban, gyorsabban, pontosabban kezdett a spanyol bajnokság ezüstérmese, ezért György László vezetőedző már az ötödik percben időt kért (0-4), majd Andó Arián helyére Tóth Mihályt állította a kapuba.

Kapcsolódó
Háfra Noémi: Számomra ezzel véget ért az idény
Dániában készül majd a visszatérésre.

A kilencedik percben született az első hazai akciógól, de ekkor elkapta a fonalat és felvette a meccs ritmusát a Balatonfüred, amely felzárkózott 7-4-re és a szünetre is csak három találat volt a hátránya (12-15).

Felállt védőfallal szemben némileg csökkent a spanyol támadások hatékonysága, de a gyors ellenakciókat szinte mindig góllal fejezték be, így magabiztosan vezettek, a második félidőt pedig egy 6-2-es sorozattal kezdték, ezért György Lászlónak megint időt kellett kérnie, majd cserékkel próbálkozott.

Egészen a negyvenedik percig tartott az a szakasz, amely során minden füredi gólra kettővel válaszolt a továbbra is remekül védekező ellenfél, így a játékidő kétharmadánál eldőlt a mérkőzés (15-23). A magyaroknak jó hajrával végül sikerült tíz találat alatt tartaniuk a különbséget.

A hazaiaknál Stefan Sretenovic öt, Szmetán Máté és Hornyák Péter négy-négy találattal, Andó öt, Tóth két védéssel zárt. A vendégeknél Pol Valera Rovira 13, Antonio Jesús García Robledo hat gólt lőtt, Rangel Luan da Rosa pedig 15 lövést hárított.

Férfi kézilabda, Európa Liga,CA csoport, 1. forduló

Balatonfüredi KSE – Fraikin BM. Granollers (spanyol) 25-30 (12-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik