Sport

Szilágyi Liliána édesanyja is tanúskodhat a bíróságon

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Szilágyi Liliána testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolja édesapját, Szilágyi Zoltánt, utóbbi pedig becsületsértés vádjával jelentette fel a lányát. A per pénteken kezdődött, amely során az úszónő számos esettel illusztrálta apja bántalmazó viselkedését, a bíró pedig felfüggesztette a rágalmazási pert és bejelentette, a vallomás jegyzőkönyvét mellékelve feljelentést tesz az apa ellen.

Szilágyi Liliána ügyvédje, Keviczki István a Borsnak nyilatkozva elmondta, tizenkilencen, köztük az édesanya tanúskodhat a sportolónő mellett.

„A becsületsértés miatt indult ügyekben a törvény lehetővé teszi, hogy ha közérdek vagy nyomós magánérdek indokolja, akkor lehetőség van úgynevezett valóságbizonyításra, és az erre irányuló indítványunknak a bíróság helyt is adott.

Ebben a körben mi már bejelentettünk a bíróságnak 19 tanút, többek között Liliána édesanyját, akinek a legnagyobb rálátása van ezekre az eseményekre.

A tanúk közül senki sem volt elutasító, de vannak ingadozók, mert ez egy kényes ügy” – mondta az ügyvéd, aki hozzátette, ilyen ügyekben tanúskodni sem jó, természetes emberi reakció szerinte, ha valaki nem szívesen akar részt venni benne, már csak amiatt is, mert sajtónyilvános az per – noha Szilágyi Zoltán korábban kérte a sajtó kizárását, ezt elutasították –, előfordulhat, hogy nagy nyilvánosság előtt kelljen kényes kérdésekről beszélni. „A vonakodás csak ebben a tekintetben áll fenn, és csak egy-két potenciális tanú részéről, de ez nem azt jelenti, hogy ne állnának ki teljes mellszélességgel Szilágyi Liliána és az általa képviselt ügy mellett” – tette hozzá Keviczki István.

A kiterjedt nyomozás miatt a bírósági per sokára folytatódik majd, annak eredményeitől függ, hogy büntetőügyként folytatódik-e vagy sem.

Kapcsolódó
Ha engedjük érzelmileg átélni a bántalmazást, abba „belehalunk”
A Szilágyi Liliánának sokat segítő két pszichológust, Goschi Gabriellát és Pálvölgyi Ágnest kérdeztük a sportban felszínre kerülő bántalmazásokról, mintázatokról, a sportpszichológia helyzetéről, lehetőségeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik