Sport

Brutális KO, története legnagyobb BL-vereségét szenvedte el a Fradi

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Kiütéses, húszgólos vereséget szenvedett az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a Bietigheim otthonában a Bajnokok Ligája második fordulójában.

Már az előjelek sem voltak a legjobbak, Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna és Dragana Cvijic betegség miatt nem vállalta a játékot, és a tartalékosan és nagyon gyengén játszó Fradi tíz percig volt méltó ellenfele riválisának.

Kapcsolódó
Ijesztő sérülést szenvedett a török kézikapus a Győri ETO ellen
Döcögős húsz perc után gázolt a magyar bajnok a Bajnokok Ligájában.

Akkor még csak 5-3-ra vezettek a hazaiak, és onnantól fokozatosan elhúztak. Miután a hazaiak magyar válogatott kapusa, Szikora Melinda végig 50 százalék felett védett, nem is volt esély a felzárkózásra.

A félidőben már 18-9 volt a németek javára, Elek Gábor az időkérésnél is csak annyi tudott mondani:

Ez drámai!

A vége 40-20 lett a Bietigheim javára, ezzel a Fradi a legsúlyosabb vereségét szenvedte el a legrangosabb kupában. Az eddigi csúcsot a Győri Audi ETO elleni, 2016. áprilisi meccs tartotta, amikor a negyeddöntő visszavágóján 17 góllal, 40-23-ra maradt alul.

A Bietigheim legutóbb 2021. március 31-én, a Dortmund ellen szenvedett vereséget, azóta sorozatban az 58. (!) tétmérkőzésén marad veretlen.

A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy Szikora a 46. percben ujjsérülést szenvedett, de így is 30 lövésből 16 védéssel zárta a meccset.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló

SG BBM Bietigheim (német) – FTC-Rail Cargo Hungaria 40-20 (18-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik