Sport

Lauge fantasztikusan játszott, legyőzte a PSG-t a Veszprém

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI
A Telekom Veszprém házigazdaként 36-34-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A Veszprém védelme nem tudta megfékezni a francia akciókat, a támadójátéka viszont hatékonyan működött, így eleinte csak egy-egy gól volt a különbség.

Kapcsolódó
A Veszprém egykori beállója 51 évesen visszatér a profik közé
Néhány hónapig újra hivatásos kézis lesz segédedző helyett.

Mindkét csapat nagy iramot diktált, ez a gólok számán is meglátszott. Andreas Palicka kapusbravúrjaira alapozva előbb 4-1-es, majd 4-0-s sorozatot produkált a PSG, ezért a meccs harmadánál Momir Ilic hazai vezetőedző időt kért, majd Rodrigo Corrales helyére Vladimir Cuparát állította a kapuba.

Emberelőnybe került, ettől pedig újra lendületbe jött a házigazda, amely a szünet előtt – egy négyes gólsorozat végén – egyenlített, így 17-17-es döntetlennel zárult az első félidő, írta tudósításában az MTI.

Dainis Kristopans az első felvonásban könyökkel eltalálta Andreas Nilsson arcát, és mivel a Veszprém svéd beállójának vérzett a szemöldöke, kivált a játékból.

Az egyiptomi Omar Jahja vezérletével, illetve Cupara bravúrjaival a második félidőt remekül kezdték a házigazdák és a 41. percben – a meccs során először – hárommal jobban álltak, sőt egy 5-1-es széria végén már 26-22 volt az állás. Biztos előnyben némi meglepetésre létszámfölényes támadójátékra váltott a Veszprém, ami nem jött be, ezért Ilic ismét időt kért. Amikor úgy tűnt, megakadt a Magyar Kupa-címvédő támadójátéka, a csapatkapitány Rasmus Lauge mindig megvillant és betalált.

A hazaiak a második felvonásban a megszokottnál sokkal kevesebbet cseréltek, ennek köszönhetően nem volt hullámvölgy a játékukban. Két perccel a vége előtt két gól volt a különbség, de a hajrát is remekül bírta a Veszprém, amely végül 36-34-re nyert.

Lauge 13 lövésből 11 gólt lőtt, Jahja nyolc találattal, Cupara pedig tíz védéssel zárt. A túloldalon Kristopans hétszer, Kamil Syprzak hatszor volt eredményes, Palicka pedig szintén tízszer védett.

Férfi kézilabda BL, 1. forduló, A csoport

Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain (francia) 36-34 (17-17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik