Sport

A világelső megcsinálta, amire utoljára Serena Williams volt képes

Lev Radin/Anadolu Agency via Getty Images
Lev Radin/Anadolu Agency via Getty Images

A világelső Iga Swiatek nyerte meg a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben két szettben legyőzte a tunéziai Onsz Dzsabúrt.

Kapcsolódó
Serena Williamst kritizálta a tenisz homofób nagyasszonya
Margaret Court szerint az ő korában nehezebb volt teniszezni, mint manapság.

A New York-i sikerével Dzsabúr történelmet írhatott volna, mivel ő lehetett volna az első afrikai és az első arab GS-bajnok, ráadásul Swiatek mellett az egyetlen, akinek két GS-döntő is sikerült idén – Wimbledonban Jelena Ribakinától kapott ki a fináléban. Dzsabúr idegesen kezdett, mindössze két labdamenetet nyert 3:0-ig, de 3:2 után Swiatek a gázpedálra lépett és előnybe került. Fokozatosan tudott egyre jobban zárkózni a tunéziai, majd három bréklabdája is volt, de mindet elpuskázta. Végül rövidítésben a lengyel bizonyult higgadtabbnak és megnyerte harmadik Grand Slamjét is.

Swiatek 2014 óta az első Serena Williams után, aki egy idényben hét tornagyőzelmet arat. A lengyel klasszisnak ez volt sorozatban a tizedik megnyert fináléja, miután 2019-ben elbukta első fináléját Luganóban, a többi kilencet sorra megnyerte úgy, hogy ezek során egyetlen szettet sem veszített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik