Sport

„Őszintén, nem tudom, hogy csináltam” – történelmi meccsen maradt versenyben a tenisz új csillaga

Matthew Stockman / Getty Images / AFP
Matthew Stockman / Getty Images / AFP

Utolsóként a harmadik helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz jutott be az elődöntőbe férfi egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban, miután 5 óra 15 perces, ötszettes csatában legyőzte a 11.-ként rangsorolt olasz Jannik Sinnert.

Kapcsolódó
Böde miatt kiakadtak a drukkerek, reagált a Paks
A klub szerint minden távozó ikontól a legnagyobb tisztelettel köszönt el.

A 19 éves játékos először játszhat a legjobb négy között Grand Slam-tornán, és továbbra is versenyben van azért, hogy hétfőtől ő vezesse a világranglistát. Az éjszakába nyúló szerdai mérkőzésen, amely rendkívül színvonalas küzdelmet és óriási izgalmakat hozott, Alcaraz a negyedik szettben meccslabdát is hárított, végül

helyi idő szerint 2.50 órakor értékesítette a sajátját. Ilyen későn még soha nem ért véget találkozó a US Openen.

„Őszintén, nem tudom, hogy csináltam” – mondta a spanyol, amikor arról kérdezték, hogy a negyedik szettben még meccslabdát is hárított.

Alcaraz honfitársa, Rafal Nadal 2005-ös Roland Garros-menetelése óta a legfiatalabb GS-elődöntős. A spanyol teniszező az amerikai Frances Tiafoe-val csap össze pénteken a fináléba kerülésért. A 24 éves Tiafoe 2006 óta az első hazai férfi játékos, aki bekerült a négy közé a US Openen. Tizenhat éve Andy Roddick egészen a fináléig menetelt.

A nőknél a világranglista-vezető lengyel Iga Swiatek két szettben verte az amerikai Jessica Pegulát, s ezzel eddigi legjobb eredményét érte el a New York-i GS-viadalon. Swiatek ellenfele a fehérorosz Arina Szabalenka lesz az elődöntőben. A másik ágon a tunéziai Onsz Dzsabőr és a francia Caroline Garcia csap össze.

US Open, negyeddöntők

férfiak:
Alcaraz (spanyol, 3.)-Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:7 (7-9), 6:7 (0-7), 7:5, 6:3
Tiafoe (amerikai, 22.)-Rubljov (orosz, 9.) 7:6 (7-3), 7:6 (7-0), 6:4

 

nők:
Swiatek (lengyel, 1.)-Pegula (amerikai, 8.) 6:3, 7:6 (7-4)
Szabalenka (fehérorosz, 6.)-Ka. Pliskova (cseh, 22.) 6:1, 7:6 (7-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik