Sport

Újabb életet menthetett meg a glória, bukfencező autóba csapódott bele a másik kocsi

Twitter/Corazondef1
Twitter/Corazondef1

Csodával határos módon minden versenyző sértetlenül szállt ki a Forma-3-as Belga Nagydíj horrorisztikusnak tűnő balesetéből.

Kapcsolódó
Eldőlt, az Audi beszáll a Forma-1-be
2026-ban csatlakozik a sorozathoz a német gyár, azt viszont még nem jelentették be, hogy melyik csapatnak gyárt majd motorokat.

A sprintfutam hetedik körében Zane Maloney ért össze Oliver Goethe kocsijával, amelytől mindketten kisodródtak a pályáról. Maloney autója került előnytelenebb helyzetbe, pattogva ért a kavicságyba, majd a gumifalba csapódó autó bukfencezve gördült tovább, amibe aztán Goethe kocsija is belement.

Igazi csoda, hogy nem végződött tragédiával az eset, ráadásul ki ne emlékezne rá, hogy 2019-ben egy Forma-2-es tömegkarambolban veszítette életét Anthoine Hubert Spában. A kezdetekben sokat kritizált glória, amely a pilóták fejét védi a becsapódásoktól, újra életet menthetett, mert Maloney és Goethe is ki tudtak szállni az autójukból segítség nélkül.

A futamot piros zászlóval szakították meg.

Frissítünk!

A futamot Oliver Beaman nyerte, mögötte Roman Stanek és Alekszandr Szmoljar állhatott fel a dobogóra. Tóth László a 23. helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik