Sport

Elhagyja Magyarországot a női vízilabda-válogatott csapatkapitánya

ADEK BERRY / AFP
ADEK BERRY / AFP

Keszthelyi Rita közösségi oldalán jelentette be, hogy ősztől Spanyolországban, a Center Natació Mataró, röviden CN Mataró együttesében folytatja.

A magyar női vízilabda-válogatott csapatkapitánya, leggólerősebb játékosa az elmúlt nyolc évet az UVSE csapatában töltötte. Felnőtt karrierje során korábban egy évet játszott Olaszországban, előtte megfordult több magyar együttesben is.

Keszthelyi távozása minden bizonnyal érzékenyen érinti az UVSE-t, hiszen klasszis vízilabdázónőt veszít. Olyat, aki többek közt ilyen gólokra képes:


Az olimpiai bronz-, és világbajnoki ezüstérmes vízilabdázónő döntését ennek ellenére klubja „megértette és elfogadta”.

Nyolc év UVSE működés után, ahol mindent megnyertek, biztosan hasznos lesz neki a váltás, a válogatott számára is előnyös. Örülök annak is, hogy Spanyolország egyik legjobb csapatához megy, ahol az a Dani Ballart lesz az edzője, aki 1996-ban olimpiai-, 1998-ban és 2001-ben világbajnok aranyat nyert a spanyol férfiválogatottal. Úgyhogy a minőségi szakmai munka is biztosított lesz Rita számára, így a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon megújulva, felfrissülve fog a magyar válogatott rendelkezésére állni

– értékelte a hírt a a 24.hu kérésére Bíró Attila szövetségi kapitány.

A katalán klub eddig a Sabadellel versenygett a spanyol bajnoki címért, 2019-ben és 2021-ben is megnyerte a spanyol szuperkupát. Keszthelyi Ritával a 2022/23-as bajnokságban alighanem feléjük dől a mérleg nyelve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik