Sport

Az amerikai klasszis Hosszú Katinka kedvenc számában lepte meg a világot

TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Új számban, 400 méter vegyesen próbálta ki magát minden idők legeredményesebb női úszója, az amerikai Katie Ledecky. A hétszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok gyorsúszó specialista a kaliforniai Irvine-ban zajló amerikai bajnokságon indult el 400 méter vegyesen, és 4:35.77 perces idővel győzött.

Ez minden idők 14. legjobb amerikai ideje, júniusban, a budapesti Duna Arénában rendezett világbajnokságon – ahol Ledecky négy elsőséget zsebelt be – bronzérmet ért volna.

Ledecky nagy versenyen még nem úszott ebben a számban, az NBC-nek adott nyilatkozata alapján pedig nem is nagyon várható, hogy a programjába építse ezt a számot, ugyanis azt mondta, egyszerűen annyi métert teljesít az eseményeken, hogy a 400 vegyest abba beilleszteni nehézkes lenne.

Kapcsolódó
Az azeri bajnok stílusa a Fradi számára ijesztő dolgokat mutat
A Puskás Akadémia kivételével három magyar futballcsapat továbbjutott az európai ligák harmadik selejtezőkörébe, azaz volt miről beszélgetni a Ziccerben.

400 vegyesen Hosszú Katinka tartja a világcsúcsot 4:26.36-cal, olimpiai aranyat, négy-négy világ- és Európa-bajnoki címet nyert ebben a számban 50 méteres medencében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik