Sport

Bombaigazolással erősít a Veszprém BL-riválisa

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Bajnokok Ligája történetének egyik legjobb játékosával erősíthet az RK Zagreb férfi kézilabdacsapata, amely horvát sajtóhírek szerint közel áll ahhoz, hogy szerződtesse Timur Gyibirovot.

Kapcsolódó
Nem akart a világ legjobban kereső kézilabdázója lenni
Vjahirjeva a csúcsfizetés helyett a BL-győztes Viperst választotta.

A 38 éves, orosz születésű, de északmacedón állampolgársággal is rendelkező klasszis balszélső 2013-ban érkezett a Csehovszkije Medvegyitől a Vardar csapatához, amellyel 2017-ben és 2019-ben is BL-t nyert.

Gyibirov immáron 18 éve szerepel a legrangosabb európai kupasorozatban már túllépte az ezer gólt, erre rajta kívül csak Kiril Lazarov, Nikola Karabatic, Mikkel Hansen és Momir Ilic volt képes.

A zágrábiak eddig szerződtették a kapus Aljaz Panjtart (Gorenje Velenje), a balszélső Gabriel Buvinicet (RK Umag), a montenegrói Vuko Borozant (al-Arabi) és a szerb balátlövő Milos Kost (RK Izvidjac), a horvát irányító Tin Tomljanovicot (RK Umag) és a szerb jobbátlövő Milan Milicet (Nantes).

Gyibirov gólerőssége és lövő repertoárja mellett nagy erénye, hogy az 5+1-es védekezés ráépíthető (így tette a Vardar is az elmúlt években).

A horvát lapok szerint az érkezésével sok minden megváltozik, és a Zagreb nagyon komoly csapattá válik a Bajnokok Ligájában és ősztől egy sokkal másabb csapatot láthatunk, mint az előző szezonokban.

Az RK Zagreb a Bajnokok Ligája csoportkörében a Veszprémmel szerepel majd azonops csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik