Sport

Császár Gábor NB I-es klub szakmai igazgatója lesz

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

Császár Gábor a férfi kézilabda NB I-be visszajutó HÉP-Cegléd szakmai igazgatója lesz.

A 247-szeres válogatott kézis az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban beszélt új posztjáról, amelyben nem aktív játékosként vállal szerepet. Ugyan nem tudott határozott nemmel felelni arra a kérdésre, hogy pályára lép-e, úgy tűnik, hogy befejezi aktív pályafutását.

„Sokan kétkedve fogadták a döntésemet, hogy miért éppen Cegléd. Én azt érzem, hogy még kell tanulnom, kell fejlődnöm, viszont ez a klub, azt gondolom, nagyon sokat tud profitálni abból, hogy én itt vagyok. Ez egyfajta win-win szituáció lehet.

A játék legyen mondjuk a K-terv, de nem zárom ki a lehetőségét. Nem sok idő kellene, hogy fizikálisan újra pályára tudjak lépni, játékban biztos kellene pár hét. Úgy próbáltuk meg összehozni a csapatot, hogy ne legyen rá szükség, hogy be kelljen szállnom

– idézi az M4 Sport cikke a kiváló kézist.

Császár 2007-ben hagyta el Dunaújvárost a dán Viborg kedvéért, majd sorrendben a spanyol Teka Cantabria, a francia Chambéry játékosa volt, mielőtt 2010-ben hazatért a Veszprémbe. Innen három évvel később szerződött a PSG-be, majd onnan a svájci Kadetten Schaffhausenhez került, amellyel 2021-ig bezáróan ötször nyert bajnoki címet. A legutóbbi idényben már az Amicitia Zürichben szerepelt egy súlyos sérülés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik